22/7/13

Προτάσεις από την ομάδα Σπορίτες για το Δημοτικό Λαχανόκηπο

Κύριε διευθυντά,

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας για τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου, η ομάδα των Σποριτών είναι ευχαριστημένη από την εξαγγελία του δήμου Χανίων για την δημιουργία του στην περιοχή της Σούδας και ευχόμαστε την καλή υλοποίηση του.
 Πιστεύουμε ότι μπορεί να αναδειχθεί  ως επιτυχημένος κοινωνικός θεσμός και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του δήμου μας ούτως ώστε να επωφεληθούν και άλλοι δημότες.

Όμως, σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις που μπορούν να συμβάλουν στην βελτιωμένη υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου.
1. Ίσως πρέπει να υπάρξει κάποια ευελιξία όσον αφορά το εμβαδόν  κάθε κήπου ανά δικαιούχο. Συγκεκριμένα, τα 50 μέτρα ίσως να είναι πολλά για ένα μεμονωμένο συνταξιούχο,ενώ να είναι πολύ λίγα για μια  πολυμελή οικογένεια.
 2. Θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί ότι δεν θα χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα στο δημοτικό λαχανόκηπο και ότι η γονιμότητα του εδάφους θα εξασφαλιστεί με φυσικούς τρόπους(κομποστ).
3. Oι δημοτικοί λαχανόκηποι είναι ο προνομιακός χώρος για την καλλιέργεια παραδοσιακών καλλιεργειών και τη διάσωση τους ενάντια στα υβρίδια και στα μεταλλαγμένα.
 
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μαθαίναμε τη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου πάνω σε αυτό τα θέματα.
                                                          Με εκτίμηση
                                                               Κουκούσουλας Φάνης
                                                               Πατσουράκης Μιχάλης
                                                       εκ μέρους των (σποριτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates