15/7/13

Σε ποιον ανήκουν τα στούντιο TVE που εκπέμπει η ΕΔΤ;

πηγή: http://theinsider.gr
Στην εταιρεία παραγωγής που διέθεσε το στούντιο από τα οποία εκπέμπει η νέα δημόσια τηλεόραση ΕΔΤ, μετέχουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος των κκ. Ψυχάρη και Μπόμπολα. Στην εταιρεία συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό και γνωστός παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την είσοδο των εγκαταστάσεων για λόγους προστασίας.

Στην ιστοσελίδα της η TVE αναφέρει:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - Στούντιο Παιανίας


Ιστορια

Η "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε." ίδρυσε το 1975 τα Στούντιο Παιανίας. Στόχος ήταν η δημιουργία των πρώτων στούντιο παραγωγής έγχρωμων τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Σε μια εποχή που το χρώμα στην τηλεόραση φάνταζε σαν κάτι πολύ απόμακρο, κλήθηκαν οι καλύτεροι Έλληνες αρχιτέκτονες μαζί με τους πλέον καταρτισμένους τεχνικούς του εξωτερικού, για να εκπονήσουν τα αρχικά σχέδια. Οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των Τηλεοπτικών Επιχειρήσεων βασίστηκαν σ' εκείνες των πιο σύγχρονών στούντιο των ξένων Τηλεοράσεων και κυρίως του BBC.

Εγκαταστάσεις

Η επιτυχία μέσα στο χρόνο της "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε. - Στούντιο Παιανίας", δεν προήλθε μόνο λόγω του άρτιου τεχνολογικού εξοπλισμού, ούτε από την πείρα του προσωπικού. Το γεγονός ότι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση η οποία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πρώτες της κατηγορίας της σε ολόκληρη την Ευρώπη, βασίζεται επίσης κατά έναν μεγάλο βαθμό στο ότι οι άνθρωποι της έδιναν πάντα σημασία ακόμη και στη παραμικρή λεπτομέρεια.

Στούντιο

Η "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε." έχει αναγνωριστεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες της λειτουργίας της για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν τα πλήρως εξοπλισμένα αποκλειστικά από επαγγελματικά μηχανήματα (broadcast) - studios παραγωγής των εγκαταστάσεων τους. Σήμερα, πλέον μετά από τόσα χρόνια διαρκούς παρουσίας, η "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε." έχει δημιουργήσει τέσσερα υπερσύγχρονα studios που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε κάθε επίπεδο παραγωγής.

Εργασίες Post Production

Η "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε. - Στούντιο Παιανίας" με την πολυετή πείρα τους, έχουν εξελιχθεί σε μια επιχείρηση πλήρους υποστήριξης, η οποία μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών μιας παραγωγής από το αρχικό της στάδιο, μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμη να βγει στον αέρα. Στις εγκαταστάσεις των studios μπορούν να εκτελεστούν όλες οι εργασίες Post Production, χωρίς ο πελάτης να χρειάζεται να καταφεύγει σε "εξωτερικές λύσεις".

Τι πρόγραμμα θα εκπέμψει

Εν αναμονή άνωθεν εντολής βρίσκονται ο μηχανισμός των στούντιο της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής στην Παιανία για να βγει στον αέρα το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση». Όλα είναι έτοιμα λοιπόν από νωρίς και αναμένεται το «ΟΚ» για να ξεκινήσει το πρόγραμμα από τα στούντιο απ' όπου είχε κάνει τα πρώτα της βήματα και η ιδιωτική τηλεόρση καθώς εκεί φιλοξενήθηκε το Mega.

Στον μεταβατικό φορέα θα προβληθούν ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες της εταιρείας «Παπανδρέου» για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης μετάδοσης καθώς και αρχειακό υλικό με βιογραφίες - ντοκυμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής. Αυτό το υλικό προβλέπεται να καλύψει το κενό για μία εδβομάδα σε πρώτη φάση ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός για να βγει πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει το επόμενο δίμηνο όσο περίπου αναμένεται να διαρκέσει η μεταβατική φάση μέχρι την λειτουργία του κανονικού φορέα, όπως αναφέρει το Βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates