24/10/13

Εργα και ξανα-εργα στο Δήμο Σφακίων, από τον αριστερό Δήμαρχο Π. Πολάκη

Παρουσία του Δημάρχου Σφακίων, κ. Παύλου Πολάκη, υπογράφτηκε επίσης και η ένταξη της Πράξης «Υδρευση Ίμπρου-Ασκύφου Δήμου Σφακιών» στον Αξονα Προτεραιότητας "07 - Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» του Ε.Π. «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 1.223.000 Ευρώ (η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 998.610 Ευρώ). Συνοπτικά, το έργο Ύδρευση Ίμπρου-Ασκύφου Δήμου Σφακίων, έχει αντικείμενο το σχεδιασμό δικτύου ύδρευσης για την υδροδότηση των οικισμών Ιμπρου και Ασκύφου. Το δίκτυο έχει ως αφετηρία στην υφιστάμενη δεξαμενή στον οικισμό Κομιτάδες, από εκεί επεκτείνεται βόρεια, και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Ιμπρου. Για το σκοπό αυτό προβλέπονται 3 νέες δεξαμενές με αντλιοστάσια. Με τον αγωγό εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού του οικισμού 'Ιμπρου, όπως επίσης και του οικισμού Ασκύφου, μέσου υφιστάμενου δικτύου που συνδέει την υφιστάμενη δεξαμενή στον οικισμό Ιμπρου με τον οικισμού Ασκύφου.
(Flashnews.gr)



3,3 εκατ. ευρώ στα Σφακιά μέσω ΟΣΑΠΥ
Το συγκεκριμένο έργο, είναι το πέμπτο που δρομολογείται στην περιοχή με χρηματοδότηση από τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε εν συντομία και στα άλλα σημαντικά έργα στην περιοχή.
Πρόκειται για το Ιατρείο Σφακίων (φώτο), που είναι στη φάση της υλοποίησης, για δύο αναπλάσεις (φώτο: ανάπλαση στο Βουβά) που είναι στη φάση της δημοπράτησης και για το έργο ανάπλασης του κτηρίου Μπικουβάρη που θα λειτουργήσει σαν κέντρο πληροφόρσησης του φορέα Διαχείρησης του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, του οποίου έχει γίνει η ένταξη.


Φραγκοκάστελο 
“Από κει και πέρα πήραμε μια σειρά από χρηματοδοτήσεις εκτός ΣΑΠΥ”, τόνισε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη μελέτη βιολογικού του Φραγκοκάστελου και μελέτη ανάπλασης του Φρουρίου του Φραγκοσκάστελου (ουσιαστικά έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, των οποίων όμως οι μελέτες δρομολογούνται ώστε να μπορούν τα χρήματα να εκταμιευθούν γρήγορα).
“Είναι 110.000 ευρώ για μελέτη του βιολογικού και 38.000 ευρώ για τη μελέτη ανάπλασης του φρουρίου, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το Πολυτεχενίο Κρήτης και την Αρχαιολογία”, εξήγησε τονίζοντας μάλιστα ότι για την εν λόγω μελέτη, οι ιδιώτες, τους είχαν ζητήσει… 180.000 ευρώ!
Λιμνοδεξαμενή Καλλικράτη
Ειδική αναφορά έγινε στην τεράστια σημασία της λιμνοδεξαμενής του Καλλικράτη (φωτο) για την ευρύτερη περιοχή
“Ήδη ολοκληρώθηκε, η λιμνοδεξαμενή που ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα όχι μόνο της κτηνοτροφίας αλλά και της αγροτικής παραγωγής του οροπεδίου του Καλλικράτη. Τώρα  θα μπορέσουν οι κάτοικοι να φυτέψουν και πατάτες και δέντρα”, τόνισε, διαπιστώνοντας ότι “τα οροπέδιά μας είναι πολύ παραγωγικά αλλά υπάρχει το μεγάλο θέμα του νερού”.
Άλλα έργα
Τέλος, ο κ. Πολάκης, αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων έργων που είναι αναγκαία:
“Και στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα πρέπει να δούμε και το θέμα του οροπεδίου Ασκύφου για την άρδευση που είναι πολύ μεγαλύτερο, με μια αντίστοιχη λιμνοδεξαμενη
Επίσης, έχουμε βάλει μπροστά και κάποια μικρότερα αλλλά πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα των ανθρώπων έργα, οδικής ασφάλειας, υποδομων, πρόσβασης και δυο-τρία μικρά λιμενικά έργα στην παράκτια ζώνη του δήμου Σφακίων.
(zarpa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates