31/10/13

Τελετή απονομής διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η τελετή απονομής διπλωμάτων σε 287 νέους αποφοίτους μηχανικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1.11.2013 & ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν: α. Awards of Excellence από το ελβετικό Κοινωφελές Ίδρυμα LIMMAT* και από το Πολυτεχνείο Κρήτης: β. Εύφημος Μνεία σε αριστούχο απόφοιτο που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα 5 χρόνια με βαθμό από 8,5 και πάνω γ. Βραβεία Αριστείας σε αριστούχους φοιτητές που πληρούν υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια επιδόσεων που είχε θέσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια σύντομη μουσική παρένθεση από τη λυρική σοπράνο Μαρία Κλεινάκη** και τη συνοδεία με κιθάρα της Μαρίας Παπουτσάκη**.



Πρόγραμμα

Είσοδος Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων

Ομιλία Πρύτανη Βασίλειου Διγαλάκη

Μουσικό πρόγραμμα (Μ. Χατζιδάκις)
Μ. Κλεινάκη (λυρική σοπράνο - τραγούδι) & Μ. Παπουτσάκη (κιθάρα)

Απονομή Υποτροφιών Ιδρύματος LIMMAT σε αριστούχους αποφοίτους όλων των Σχολών από τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος κ. Paul Kidner

Απονομή Ευφήμου Μνείας & Βραβείων Αριστείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διονύσιο Τσιχριτζή

Απονομή Διπλωμάτων Σχολών
Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Μηχανικών Περιβάλλοντος
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων
Λήξη τελετής

Ομαδική φωτογράφηση αποφοίτων ανά Σχολή

 

Πέρας προσέλευσης: για τους αποφοίτους μέχρι 10:20

για το κοινό μέχρι 10:45





* Το Κοινωφελές Ίδρυμα Limmat ιδρύθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 13 Μαρτίου 1972, και είναι αναγνωρισμένο ως μη κερδοσκοπική οργάνωση. Το Ίδρυμα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελβετία όσο και στο εξωτερικό, προσπαθώντας να τονώνει, να ενθαρρύνει και να στηρίζει πρωτοβουλίες που υπηρετούν το κοινό καλό και, μεταξύ άλλων, να προωθεί την εκπαιδευτική αριστεία στον τομέα της μηχανικής.
Στην τελετή απονομής διπλωμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης της Παρασκευής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Limmat Stiftung πρόκειται να απονείμει Βραβεία Αριστείας ύψους 10.000, 8.000, και 6.000 € αντίστοιχα στους τρεις πρώτους αριστούχους αποφοίτους από κάθε Σχολή Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι αποφοίτησαν το 2013 με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου.

** Όλο το μουσικό πρόγραμμα είναι σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Θα ακουστούν τα τραγούδια:
1. Μια φορά κι έναν καιρό
2. Αθανασία
3. Χάρτινο το φεγγαράκι
4. Περιμπανού
5. Κεμάλ

Τραγούδι : Κλεινάκη Μαρία (λυρική σοπράνο)
Κιθάρα : Παπουτσάκη Μαρία (καθηγήτρια μουσικής)

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κλεινάκη:
Η σοπράνο Κλεινάκη Μαρία είναι διπλωματούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών του τμήματος Μελοδράματος – Όπερας. Σπούδασε επίσης στη Μουσική Ακαδημία  Manhattan School of Music και στη θερινή Ακαδημία της Νίκαιας στη Γαλλία.
Έχει ερμηνεύσει αρκετούς ρόλους και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2011 ίδρυσε τη μουσικοθεατρική ομάδα Κ-
Art Κλεινάκη με έδρα τα Χανιά.
Γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο.
 

Λίγα λόγια για τη Μαρία Παπουτσάκη:
Η Μαρία Παπουτσάκη έκανε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας, πιάνου και θεωρητικών στο "Βενιζέλειο Ωδείο" Χανίων. Συνέχισε τις σπουδές της στο "Ελληνικό Ωδείο" Αθηνών κοντά σε διακεκριμένους δασκάλους, απ' όπου έλαβε: πτυχίο και δίπλωμα κιθάρας, πτυχίο ωδικής, αρμονίας και αντίστιξης.  Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια κιθάρας στην Ελλάδα και στη Μουσική Ακαδημία στο Αννόβερο της Γερμανίας. 
Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις και σε φεστιβάλ όπως στο Αναγεννησιακό Ρεθύμνου και στο 1ο διεθνές φεστιβάλ Ερμούπολης.
Είναι μέλος του κιθαριστικού κουαρτέτου "Φραγίσκος Λεονταρίτης".
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγήτρια κλασικής κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates