4/10/13

Γ. Σταθάκης: Περιορισμένη και μή αξιοποιήσιμη η περιουσία του Δημοσίου

Στο 14ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (Prodexpo), συμμετείχε ως ομιλητής ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, πανεπιστημιακών, οικονομολόγων, εκπροσώπων τραπεζών, επενδυτικών οίκων, ιδιοκτητών ακινήτων και μεσιτών.

Στην εισήγησή του ο κ. Σταθάκης ανέδειξε τις ολέθριες επιπτώσεις του μνημονίου στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα τόνισε, ότι παρά τη συρρίκνωση των μισθών κατά περίπου 40% και τις βίαιες αναδιαρθρώσεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ούτε ανακτήθηκε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ούτε μειώθηκε η ανεργία. Επίσης, κατέδειξε πόσο προβληματικό είναι το μνημονιακό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αφού ο κρατικός επιχειρηματικός τομέας στην Ελλάδα είναι ο μικρότερος της Ευρώπης και η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου είναι στην πραγματικότητα περιορισμένη και μη αξιοποιήσιμη.
Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέφερε ότι όσα θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, όπως η ψήφιση ενός δίκαιου φορολογικού νόμου ευρωπαϊκού τύπου που θα σταθεροποιεί το φορολογικό σύστημα (αντί της ψήφισης συνολικά 132 διαφορετικών φορολογικών ρυθμίσεων !), η δημιουργία κτηματολογίου, η εκπόνηση ενός εθνικού χωροταξικού σχεδίου και γενικά ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας, παραπέμπονται στις καλένδες.
Ο κ. Σταθάκης κατέληξε, ότι όσο μένουμε εγκλωβισμένοι στις μνημονιακές δεσμεύσεις δε θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αποτελεί τη βάση κάθε προσπάθειας ανάταξης της οικονομίας κι ευημερίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates