5/11/13

Συμπαράσταση Περιφερειάρχη Κρήτης και Περιφερειακού Συμβουλίου στην κινητοποίηση των αγροτών για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους

Την συμπαράσταση του στους αγρότες της Κρήτης που πραγματοποιούν σήμερα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλ. Ελευθερίας για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος μαζί με Αντιπεριφερειάρχες, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημάρχους, Περιφερειακούς Συμβούλους, βρέθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης.
Ο Περιφερειάρχης παράλληλα, αλλά και οι άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι επισκέφθηκαν και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου δικάζονται 93 αγρότες για διαδήλωση τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον Ιανουάριο του 2009.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών ανέφερε:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με ψήφισμα του καλεί την Κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου που φορολογεί τους αγρότες. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Κρήτης, τους αγρότες όλης της Ελλάδας, για την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού. Με τους εκπροσώπους των αγροτών θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας».



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


1. Το Π.Σ. Κρήτης αφού έλαβε υπόψη του το Σχέδιο Νόμου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

α. Ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία την οποία φορολογεί από το πρώτο τετραγωνικό
β. Ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες
γ. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο με κοινωνικά, δημογραφικά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
δ. Μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει το υφιστάμενο χρηματοδοτικό κενό, γιατί κανείς Έλληνας, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που του επιβάλλονται.

2. Ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό, τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και της Χώρας, έτσι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο και δεν υπηρετεί το στόχο αυτό.

Το Π.Σ. Κρήτης καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το Σχέδιο Νόμου, γιατί δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates