5/11/13

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΟΑΕΔ

Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Το Υπ. Παιδείας με την απόφαση 2091/27-8-2013 εισάγει νέα, ελαστική μορφή εργασίας στην εκπαίδευση, με εργασιακό καθεστώς γαλέρας. Πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ "κοινωφελούς εργασίας" μέσω ΟΑΕΔ με το οποίο θα προσλάβει στη δημόσια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ) 8.200 εργαζόμενους, μέσα σ' αυτούς 600 νηπιαγωγούς!

Στο όνομα της προώθησης της απασχόλησης, Ε.Ε. και συγκυβέρνηση εμπαίζουν τους ανέργους με ένα πρόγραμμα-κερκόπορτα που βάζει φουρνέλο στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση.


Με καθεστώς γαλέρας, με 6 περίπου μήνες δουλειάς, με αμοιβή 427-490 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται μετά το τέλος του προγράμματος, η άνεργη νηπιαγωγός θα μετατρέπεται σε φτηνό, ευέλικτο εργαζόμενο που θα χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση. Όσοι προσληφθούν με το πρόγραμμα αυτό θα έχουν εργοδότη τον ΟΑΕΔ, άλλο ωράριο και εργασιακό καθεστώς μεσαιωνικού τύπου.

Κι όλα αυτά ξεκινούν σε δύο ευαίσθητους τομείς της εκπαίδευσης, στην Προσχολική και στην Ειδική Αγωγή! Αλήθεια, ας μας πει το υπουργείο Παιδείας, οι ανάγκες στην Προσχολική και στην Ειδική Αγωγή είναι να λειτουργούν με προσωπικό «λάστιχο» και για 6 μήνες το χρόνο;

Μία νηπιαγωγός με εργοδότη τον ΟΑΕΔ, με 8ωρη εργασία μπορεί να αντικαταστήσει δύο νηπιαγωγούς του ολοήμερου οι οποίες θα βγουν σε κινητικότητα! Μετακινούν ή και διώχνουν τους μόνιμους και τους αντικαθιστούν με ελαστικά εργαζόμενους με εργασιακό καθεστώς γαλέρας!

Αφού προσάρμοσαν τα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, με το νόμο για το «νέο σχολείο», και την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», θέλουν να προσαρμόσουν και τον εκπαιδευτικό στις ανάγκες του κεφαλαίου. Προσαρμόζουν την εκπαίδευση, ως προς τη δομή, το περιεχόμενο και τις εργασιακές σχέσεις στις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομία, για να παράγει δηλαδή φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από το νηπιαγωγείο!

Το πρόγραμμα αυτό δεν πρέπει να εφαρμοστεί! Να το πάρουν πίσω τώρα!

Όλοι οι εκπ/κοί να διορίζονται μόνο από το Υπ. Παιδείας με σταθερή, μόνιμη δουλειά.

  • Διεκδικούμε ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, που θα τα βοηθά να αναπτύσσονται ολόπλευρα. Διεκδικούμε Ειδική Αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη και από τη δομή που έχουν ανάγκη. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates