29/11/13

Είσαι Ανεργος; Εντάξου στο δίκτυο! Αυτή είναι η ευκαιρία σου να ξεφύγεις από τη μιζέρια!

Είμαστε εδώ, σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το έργο της και εμείς γρήγορα-γρήγορα βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, ο μισθός-χαρτζιλίκι, η ανεργία και η ημιαπασχόληση, οι αυτοκτονίες έχουν πλέον νομιμοποιηθεί, είναι καθημερινότητά μας. Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όλο και περισσότεροι από εμάς μένουμε χωρίς δουλειά ή οι σχέσεις εργασίας μας μετασχηματίζονται σε επισφαλείς και ελαστικές, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς δικαιώματα.
Τη στιγμή που η ανεργία στους νέους και τις νέες έχει εκτοξευθεί στο 60%, η κυβέρνηση πρακτικά έχει υποβιβάσει τον κατώτατο μισθό, για τους νέους στα 300 ευρώ (για τους αποφοίτους μέσης εκπαίδευσης και 400 ευρώ για τους υπόλοιπους) και παγιώνει τις συνθήκες «μεσαιωνικής γαλέρας» για κάθε εργαζόμενο-η. Εμείς όμως δεν πρέπει να μείνουμε απομονωμένοι! Οργανωνόμαστε και με αλληλεγγύη προτάσσουμε τη συλλογική μας αντίσταση ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ. Αποφασίζουμε από κοινού να σταματήσουμε αυτή τη μηχανή μαζικής παραγωγής επισφάλειας που έχουν φτιάξει, η οποία δημιουργεί ανθρώπους-ομήρους που αναγκάζονται στο όνομα της επιβίωσης τους να υποκύψουν σε κάθε εκβιασμό της εργοδοσίας, αν βέβαια καταφέρουν να βρουν δουλειά.
Εμείς, λοιπόν, καλούμε όλες τις κινήσεις και συλλογικότητες ανέργων, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους άνεργους, ημι-απασχολούμενους, τους εργαζόμενους φοιτητές-τριες , τους πτυχιούχους σε ομηρία, τους ανέργους και μακροχρόνια ανέργους, να συναντηθούμε, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ να συζητήσουμε, και με τη δράση μας, να τους ανατρέψουμε ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates