5/11/13

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»

Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Το Υπ. Εσωτερικών με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προωθεί το πρόγραμμα της ΕΕ «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Με το πρόγραμμα αυτό επιχειρείται για μία ακόμα φορά η χυδαία και κατάπτυστη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Προβάλλεται η επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ και αναπαράγεται μέσα από τα σχολικά βιβλία. 
Χαρακτηριστικά, οι αρμόδιοι αναφέρουν: «Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)». Όσοι υλοποιήσουν τα προγράμματα αυτά θα επιδοτηθούν μέχρι και με 100.000 €! Δηλαδή, θα πάρουν χρήμα με ουρά από την ΕΕ.
Η θεωρία των δύο άκρων εξισώνει το θύτη με το θύμα, τους εκατομμύρια νεκρούς από τη Σοβιετική Ένωση, από την Ελλάδα, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στον φασισμό με τα ναζιστικά σκουπίδια. Η επικίνδυνη και ανιστόρητη αυτή θεωρία δίνει άλλοθι και αθωώνει τελικά τη ναζιστική–εγκληματική Χρυσή Αυγή. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο ναζισμός, ο φασισμός είναι γέννημα–θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό το σάπιο σύστημα υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή με τη δράση της ενάντια στους μετανάστες, στους εργάτες που αγωνίζονται, με τις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.  Το εργατικό–λαϊκό κίνημα, μπορεί να τσακίσει το φασισμό και τη μήτρα που τον γεννά. Οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία ν’ αποκαλύψουν στα μάτια των μαθητών τη θεωρία των δύο άκρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates