5/11/13

Σκουλάκης: “Να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της για τις αθλητικές υποδομές”

Δελτίο Τύπου Δήμου Χανίων
Τα σοβαρά προβλήματα, που καταγράφονται στις αθλητικές υποδομές, αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που εδρεύουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων (Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου, Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, Κολυμβητήριο Ν. Χώρας Χανίων) διαπίστωσε σήμερα, Δευτέρα 4/11/2013, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωάννης Ανδριανός, κατά την επίσκεψη του στις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Ανδριανός βρέθηκε στα Χανιά έπειτα από πρόσφατη πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στην οποία ο Δήμαρχος έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στα Χανιά.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδριανός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τους Βουλευτές Χανίων, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Μανούσο Βολουδάκη, Κυριάκο Βιρβιδάκη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου επισκέφθηκε αρχικά τον χώρο του Ποδηλατοδρομίου, στην περιοχή των Καθιανών. Στην εν λόγω αθλητική εγκατάσταση ο κ. Σκουλάκης ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό για τους λόγους που έχουν προκαλέσει τη στασιμότητα του έργου, με αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να μην μπορεί να λειτουργήσει αλλά και να έχει βανδαλιστεί.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” τις εικόνες βανδαλισμού και τις φθορές, που έχει υποστεί η αθλητική εγκατάσταση.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Σκοπευτήριο Ακρωτηρίου, καθώς και αυτοψία, στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην οικία του Ελ. Βενιζέλου, και στο νεοανεγειρόμενο Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων.
Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε τους χώρους του Κολυμβητηρίου της Ν. Χώρας όπου ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζονται, λόγω κυρίως της έλλειψης πόρων για τη θέρμανση των πισινών κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η επίσκεψη του κ. Ανδριανού στα Χανιά ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου και του παρουσιάστηκαν εκτενώς τα σοβαρά προβλήματα, οι ελλείψεις αλλά και οι παραλείψεις, που υπάρχουν από πλευράς Πολιτείας στον τομέα των αθλητικών υποδομών στον Δήμο Χανίων.
Η βούληση από την πλευρά της πολιτείας είναι δεδομένη για να στηρίξουμε το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτή η κατάσταση επιβάλλει σε όλους μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων και να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, γιατί πραγματικά από το υστέρημα του γίνονται αυτά τα έργα, που σήμερα δυστυχώς κάποια γίνονται κουφάρια”, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στο περιθώριο της σύσκεψης.
Μάλιστα, ο κ. Ανδριανός προέκρινε ως ενδιαφέρουσα την πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης να ανατεθεί σε αυτό η διαχείριση του Κολυμβητηρίου του Ακρωτηρίου, εφ’ όσον το Πολυτεχνείο αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, που έχει υποστεί η εγκατάσταση και εφ’ όσον διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη δυνατότητα αθλητών και ομάδων να χρησιμοποιούν τη δημόσια αυτή υποδομή. “Δεν μπορεί αυτές οι εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Η πρόταση του Πολυτεχνείου είναι στη σωστή βάση”, υπογράμμισε ο κ. Ανδριανός.
Αναφορικά με τις εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου των Χανίων ο κ. Ανδριανός διευκρίνισε ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα, ώστε το 2015 το σημαντικό αυτό κτιριακό συγκρότημα να ολοκληρωθεί.
Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της πισίνας του Κολυμβητηρίου της Ν. Χώρας ο Υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι τα Κολυμβητήρια θα πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις αυτές χωρίς μεγάλο κόστος.
Σε πολύ καλή κατάσταση διαπίστωσε ο κ. Ανδριανός τη λειτουργία του Σκοπευτηρίου, το οποίο πρότεινε να αξιοποιηθεί, ώστε να γίνονται αθλητικές διοργανώσεις, με στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας.
Ικανοποιητικές κρίθηκαν τέλος από τον Υφυπουργό και οι εργασίες στην οικία του Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου, τις οποίες χαρακτήρισε ως χρέος απέναντι σε έναν μεγάλο Έλληνα.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ανταπόκριση του Υφυπουργού στο κάλεσμα μας για να επισκεφθεί τα Χανιά και να διαπιστώσει από κοντά τα τεράστια προβλήματα, που παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Χανίων δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε αυτά τα έργα, καθώς αρμόδια είναι η Γ.Γ. Αθλητισμού. Τέλος, ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες, που παρουσιάζει κάθε έργο χωριστά, ζητώντας παράλληλα να δοθούν άμεσες λύσεις από την Πολιτεία για την κατάσταση εγκατάλειψης, που η ίδια έχει οδηγήσει τις αθλητικές υποδομές.
Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates