22/1/14

Ψεύτικο το βίντεο του Ξηρού. Πως φαίνεται η προβοκάτσια.

Aπό το γελοίο σκηνικό με τους ήρωες του '21 να δεσπόζουν ανάμεσα στον Αρη και τον Τσε (μια σημειολογία που δε χρησιμοποιείται συχνά από εξτρεμιστές), το βαριεστημένο ύφος, μέχρι το auto que -που είναι προφανές για όποιον ξέρει τηλεόραση- ότι διαβάζει όταν δε θυμάται τα λόγια του, όλα δείχνουν ότι το βίντεο (εκτός απο την επιστολή) του Χριστόδουλου Ξηρού είναι πρόχειρα στημένο από αυτούς που του "έδωσαν" την άδεια να βγει από τον Κορυδαλλό και να επιβεβαιώσει την "αριστερή τρομοκρατία".
Ούτε με το στυλ των προκυρήξεων της 17Ν ούτε με το ύφος των μελών της, ταιριάζει το "πατριωτικό" ύφος του Ξηρού που προσπαθεί ανεπιτυχώς να μιμηθεί τα βίντεο των καμικάζι της Χεζμπολάχ πριν τις επιθέσεις τους. Οποιος έγραψε το κείμενο που διαβάζει ο Ξηρός στο βίντεο, απευθύνεται σε ηλίθιους  που θα αργήσουν να καταλάβουν ότι είναι μια συλλογή τσιτάτων και θέσεων παρμένων από τους αγανακτισμένους των πλατειών και το αντιμνημονιακό κίνημα εν γένει, παραπέμποντας σημειολογικά σε όλο το φάσμα, από τη Χρυσή Αυγή (που επίσης κλέβει συνθήματα από την αριστερά) και τους ΑΝΕΛ, μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο,τι νάναι. Η πλειοψηφία των Ελλήνων χρησιμοποιεί την ίδια σημειολογία για να εκφράσει την αντίθεσή της στα μνημόνια.
Θά λεγε κανείς, πως το κείμενο που διαβάζει ο Ξηρός στο auto que το έγραψαν οι ίδιοι άνθρωποι που -με παραλλαγες- γράφουν και τις ανακοινώσεις τύπου της Χρυσής Αυγής.
Τρομερή η διαφορά στο τέλος: "Καλό αντάμωμα στα γουναράδικα", για να θυμηθούν όλοι και να συνδέσουν τον Ξηρό με το Διαμαντόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Και σε λίγον καιρό, όταν θα έχει εκπληρωθεί η αποστολή του, θα τον "ξανασυλλάβουν" τον Ξηρό ή θα τον αφήσουν να ξεχαστεί σε κάποια βραζιλία. Στο μεταξύ, ευελπιστούν ότι θα έχουν καταφέρει να ενοχοποιήσουν το σύνολο του αντιμνημονιακού κινήματος ως "τρομοκρατικό" - στοχεύοντας κυρίως βέβαια στο ΣΥΡΙΖΑ τη νίκη του οποίου σε επόμενες εκλογές δε φοβάται μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι μνημονιακοί της εταίροι που βλέπουν την αριστερά να ανακάμπτει στον ευρωπαϊκό νότο με αφορμή την υποψηφιότητα Τσίπρα.
Αλλ' ας προσέχει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates