23/2/14

Και το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου κατά της "αξιολόγησης" - "αυτοαξιολόγησης" των εκπαιδευτικών


    Μετά το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων (Χρυσοπηγής) και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου τάχτηκε κατά της κακόφημης "αξιολόγησης" - "αυτοαξιολόγησης" με μεγάλη πλειοψηφία. 
    Ήδη υπάρχουν 12 ψηφίσματα συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά και ένα πρακτικό συλλόγου εναντίον της προσπάθειας κυβέρνησης - Ε.Ε. - Ολιγαρχίας για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την αφαίρεση εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και εν τέλει τις απολύσεις.
    Αυτές οι πρωτοβουλίες για συζήτηση και οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων καλό είναι το επόμενο διάστημα να πληθύνουν και οι αντιστάσεις να εκφραστούν μ' έναν ρητό και κατηγορηματικό τρόπο για την ακύρωση της διαδικασίας της "αυτοαξιολόγησης" στην πράξη και τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας, όπως άλλωστε μας καλεί να κάνουμε το συνδικάτο μας, η ΟΛΜΕ. Σχετική απόφαση έχει πάρει και η ΕΛΜΕ Χανίων.  
   Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να καταδείξουμε πως εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, δεν γίνεται με μείωση κατά 30% (30.000) των εκπαιδευτικών έως τώρα κι άλλων 10.000 τα επόμενα χρόνια. Με εκπαιδευτικούς ντελίβερι σε 4 και 5 σχολεία, ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Με μείωση – κλείσιμο σχολείων. Με μείωση των δαπανών κατά 35% από το 2009, που σχεδιάζεται να γίνει 50% μέχρι το 2016. Με αύξηση της μαθητικής διαρροής. Με αξιολόγηση, φερετζέ απολύσεων και χειραγώγησης στα σχέδιά τους. Με στόχο τις δεξιότητες της αγοράς κι όχι τη γνώση. Με πειθαρχικό Δίκαιο και τρομοκρατία.  
     Γι' αυτό διατρανώνουμε: Όχι στην "αξιολόγηση" και την "αυτοαξιολόγηση". Κανείς αξιολογητής στην τάξη! Όλοι οι μαθητές, όλη η γνώση, όλοι οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο σχολειό. Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα.
      Είναι δικαίωμα όλων μας η σταθερή, αξιοπρεπής δουλειά με αντίστοιχο μισθό κι εργασιακές σχέσεις κι όχι η δουλεία.
   
   
Χανιά, 28/01/2014
Ψήφισμα καθηγητών
του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων (Χρυσοπηγής)
    Η πλειοψηφία των καθηγητών (24 στους 33) του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
    Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα κτύπημα των εργασιακών – μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.
    Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.



Χανιά, 17/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates