24/2/14

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

 -Απέναντι στο "παρεάκι που διαχειρίζεται εδώ και δεκαετίες την πόλη με τα γνωστά αποτελεσματα" όπως είπε ο Γιάννης Σαρρής υποψήφιος Δήμαρχος με την Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Ανθρωπος, βρισκόμαστε εμείς, οι "άγνωστοι" που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε για τις ζωές μας και την κοινωνία. Εμείς οι ίδιοι θα πάρουμε στα χέρια μας την τύχη της πόλης μας".
-Αποπειρα πολιτικής απάτης και υποκρισία αυτοί που διαμόρφωσαν το βαθύ κράτος να κατεβαίνουν τώρα στις δημοτικές ως "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι, τόνισε ο Αντώνης Παπαδεράκης.
- "Επειδή κανείς δεν τολμά να υποστηρίξει αυτές τις πολιτικές, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως έχουν μόνο τοπικό χαρακτήρα" τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Κουρούσης
 Την επίσημη ανακοίνωση για κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές για τη διεκδίκηση του Δήμου Χανίων έκανε σήμερα η δημοτική κίνηση "Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Ανθρωπος" με επικεφαλή το Γιάννη Σαρρή.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων ο ίδιος, ο συν-υποψήφιός του Αντώνης Παπαδεράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Κουρούσης, πλαισιωμένοι από πολλά μέλη της κίνησης, παρουσιάστηκε το πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο με το οποίο απευθύνεται στους πολίτες των Χανίων.

Γ. Σαρρής: "Δεν ήρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε αλλά για να νικήσουμε"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Σαρρής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης της κίνησης αυτής που εκπροσωπεί και εκπροσωπείται από τους δημότες πρεσβεύοντας την επιστροφή, από την Ετεροδιοίκηση στην Αυτοδιοίκηση. "Εμείς οι ίδιοι θα πάρουμε στα χέρια μας την τύχη της πόλης μας και της ζωής μας" είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε γιατί τα τοπικά προβλήματα έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό περιβάλλον και τις πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν την κοινωνία και τους θεσμούς σε διάλυση. "Η κίνηση αυτή είναι καρπός αισιοδοξίας" τόνισε.
Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία των κ.κ. Παπαδεράκη και Κουρούση που υποδηλώνει την ενότητα όλων στις αρχές και τις αξίες που έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό.
Ο κ. Σαρρής ανέφερε στη συνέχεια στοιχεία από τη Δημοτική πολιτική την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει η Πρωτοβουλία Πολιτών όταν γίνει Δημοτική Αρχή μιλώντας για την αναγκαιότητα της Κοινωνικής Πολιτικής για τη στήριξη όλων των πολιτών του Δήμου που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται προτάσσοντας την ως βασική προτεραιότητα: "Μπορούμε να κάνουμε πράγματα αν προβάλλουμε άλλες προτεραιότητες στη δημοτική μας πολιτική" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας για την αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων και των εγκαταλελειμένων κτιρίων, δίνοντας το παράδειγμα του έργου που έχει εξαγγείλει η δημοτική αρχή στη θέση του παλιού νοσοκομείου. "Σε μια εποχή που διαλύεται η δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία δεν έχουν πόρους να λειτουργήσουν και απολύονται υγειονομικοί μας λένε ότι θα λειτουργήσουν Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Με τί προσωπικό και τί πόρους; Φοβόμαστε ότι θα καταντήσει κι αυτό ένα κτίριο φάντασμα, οπως το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου" είπε.
Επίσης ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε σε μερικά από τα βασικά προβλήματα υποδομής του Δήμου όπως οι οδικές συνδέσεις και ο ΒΟΑΚ, τα ζητήματα της Παλιάς πόλης και τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών στάθηκε όμως ιδιαίτερα στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των περιαστικών δημοτικών ενοτήτων.
Τέλος, άσκησε κριτική στις άλλες δημοτικές κινήσεις λέγοντας ότι αποτελούν μια προσπάθεια διαιώνισης των ίδιων προσώπων που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και χρόνια μέσα από διαφορετικά ψηφοδέλτια.
"Μόνο με την ενεργοποίηση όλων μας μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου" σημείωσε, ενώ απάντησε και σε ερώτημα δημοσιογράφου για το θέμα της "αναγνωρισιμότητας" λέγοντας πως "το ίδιο παρεάκι διαχειρίζεται εδώ και δεκαετίες την πόλη. Τους γνωρίζουμε και γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκαναν. Αυτή η αναγνωρισιμότητα δεν είναι πλεονέκτημα. Στα πρόσωπά μας θα αναγνωρίσουν οι δημότες τους άγνωστους που εδώ και δεκαετίες δουλεύουν όλη μέρα για να στηρίξουν τις ζωές τους, αλλα και τα νοσοκομεία, τα σχολεία, την κοινωνία που καταρρέει."

Α. Παπαδεράκης: "Υποκριτές όσοι υπηρέτησαν το βαθύ κράτος να δηλώνουν ανεξάρητοι"

Ο συνυποψήφιος του Γ. Σαρρή στις διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου της κίνησης Αντώνης Παπαδεράκης αναφέρθηκε τόσο στην πρωτότυπη διαδικασία με τους εκατοντάδες πολίτες που αποφάσισαν ποιόν θέλουν για υποψήφιο τονίζοντας πως "η ίδια η διαδικασία κατέρριψε μύθους και φήμες που υπήρχαν για διαγκωνισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις".
Ο κ. Παπαδεράκης στάθηκε ιδιαίτερα στον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών μιλώντας για τη στάση που κρατάει ο καθένας απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση, που οδηγούν τις υπηρεσίες σε χρεοκοπία και απομακρύνουν τους δημότες από το θεσμό. "Τί έκαναν οι μνημονιακοί Δήμαρχοι για να υποστηρίξουν τους Δήμους τους; Αντιστάθηκαν; Πρότειναν; Διεκδίκησαν;" ρώτησε, ενώ άσκησε οξύτατη κριτική στη δημοτική αρχή: "ο κ. Σκουλάκης αποδέχτηκε την πολιτική αυτή" είπε χαρακτηρίζοντας "υποκριτές αυτούς που ενώ διαμόρφωσαν το βαθύ κομματικό κράτος, τώρα δηλώνουν πως κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι". Επίσης έκανε λόγο για "απόπειρα πολιτικής απάτης" από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε διαδικασία κουτσομπολιού και τόνισε πως "ζουν σε αυταπάτη όσοι νομίζουν πως με την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε διαφορετικές παρατάξεις προσφέρουν κάτι καινούργιο στον τόπο". "Γράφουμε ένα νέο βιβλίο για το Δήμο Χανίων" κατέληξε ο κ. Παπαδεράκης "με ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση να προσφέρουν".

Μπάμπης Κουρούσης:"Προσβλητική για τους ενεργούς πολίτες η διεύρυνση του συνδυασμού του Βάμβουκα με Κεμεσίδη"

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Κουρούσης επιχειρηματολόγησε επίσης για το πολιτικο περιεχόμενο αυτών των δημοτικών εκλογών: "επειδή κανείς δεν τολμά να υποστηρίξει αυτές τις πολιτικές, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως έχουν μόνο τοπικό χαρακτήρα", τόνισε και ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή είπε πως "δεν αξιοποίησε τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, τόσο τους κοινωνικούς φορείς και τα κινήματα όσο και τους επιστημονικούς φορείς του Δήμου μας" και συμπλήρωσε " η πολιτική που ασκήθηκε ήταν για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι". Ο κ. Κουρούσης έδωσε το ενωτικό στίγμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών λέγοντας πως "η συμμετοχή και η συσπείρωση όλων των δημοτών θα δώσει τις λύσεις στα προβλήματα".
Τέλος χαρακτήρισε τη διεύρυνση του συνδυασμού του κ. Βάμβουκα με τη συμμετοχή του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου κ. Κεμεσίδη  "απαράδεκτη και προσβλητική" για τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες και τις αρχές με τις οποίες συμπορεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates