28/3/11

Η ΤΕΔΚ Ν. Χανίων κατά του Σχολικού Χάρτη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων κατά την συνεδρίαση της 23.03.2011 αφού έλαβε υπ’ όψη τις πρόσφατες σαρωτικές, αντιεκπαιδευτικές και αντικοινωνικές αλλαγές που δρομολογούνται στον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την δημιουργία του νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε περιφέρεια, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα
« Η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων εκφράζει πλήρη αντίθεση της στις σαρωτικές, αντιεκπαιδευτικές και αντικοινωνικές αλλαγές που δρομολογούνται με την δημιουργία του νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε περιφέρεια. Οι επώδυνες αυτές αλλαγές κατά κύριο λόγο βλάπτουν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας στην Ελλάδα, που φθάνει, μόλις, στο 2,75% του ΑΕΠ όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στη Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει το 5,5%, οδηγεί στην υποβάθμιση της Παιδείας στην χώρα μας αφού οι δαπάνες για την παιδεία έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα της. Άμεσο αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης αυτής, μεταξύ άλλων είναι η περικοπή μέχρι και 50% των επιχορηγήσεων των Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικές δαπάνες, η κατάργηση των πανελληνίων σχολικών αθλητικών πρωταθλημάτων και των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης και το κλείσιμο-«συγχώνευση» πολλών σχολικών μονάδων.
Ειδικά εδώ στα Χανιά έχουμε αρκετές κραυγαλέες περιπτώσεις αναιτιολόγητων συγχωνεύσεων σχολείων με συνέπεια την ταλαιπωρία των μαθητών μας από την μετακίνησή του σε μακρινότερες αποστάσεις και από διαδρομές που δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια λόγω του κακού οδικού δικτύου διασύνδεσης αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους με επί πλέον έξοδα και απώλεια ωφέλιμου και παραγωγικού χρόνου.
 Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναθεωρήσει την θέση και την στάση του για τα προβλήματα που προκύπτουν στο Νομό μας και να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Υπηρεσιακών παραγόντων,   επισημαίνοντας με έμφαση ότι όταν κάπου κλείνει ένα σχολείο σηματοδοτείται η αρχή του τέλους για τον τόπο αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates