23/4/12

Το Ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ στα Χανιά

Το Εναίο ΠΑλλαϊκό Μέτωπο, το κατεξοχήν αντιμνημονιακό μόρφωμα, το ριζοσπαστικότερο κίνημα  που δημιούργήθηκε από χιλιάδες αγανακτισμένους Ελληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατεβαίνει στις εκλογές, μετά από απόφαση του Συνεδριου του. Να σημειώσουμε για την ιστορία πώς το ΕΠΑΜ έκανε το πρώτο του συνέδριο πρίν από 15 μέρες, μόλις 9 μήνες από την ίδρυσή του, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε τρο πρώτο του συνέδριο 10 χρόνια μετά την ίδρυσή του!
Εχοντας απευθύνει εκκλήσεις για συνεργασία σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, το ΕΠΑΜ, θα συνεργαστεί τελικά με τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, ενώ θα στηριχθεί από  πολλά κοινωνικά αντιμνημονιακά κινήματα.
Οπως ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου την περασμένη Τετάρτη, "με δεδομένη την άνευ προηγουμένου  κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης στηριζόμενα από διάφορα  Κινήματα Πολιτών  αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
Ο Χ Ι
Στόχος της συνεργασίας  είναι να εκφράσει το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και να αναδείξει  ικανούςκαι έντιμους εκπροσώπους που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού

Νομοτυπικά  επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα.  Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη.
 Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί  Όροι της Συνεργασίας 
  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.

Στα Χανιά

Με πρωτοφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, ο Τομέας Χανίων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου επέλεξε τους υποψήφιους βουλευτές του για το συνεργατικό ψηφοδέλτιο των αντιμνημονιακών δυνάμεων “Ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ”. Τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, προτάθηκαν από συναγωνιστές τους με κριτήριο τη μέχρι τώρα προσφορά τους στο αντιμνημονιακό κίνημα και την εκλογιμότητά τους και μετά μπήκαν σε μυστική ψηφοφορία από την ολομέλεια.

Οι υποψήφιοι βουλευτές για τον νομό Χανίων στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» είναι οι:
·     Αντώνης Αναστασάκης, Προγραμματιστής – Χειριστής Η/Υ
·   Νεκτάριος Μουμουτζής, Πληροφορικός
· Ιωάννα Χαϊδεμενάκη, Βοηθός Ακτινολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Υπευθυμίζεται ότι τα Γραφεία του Ε.ΠΑ.Μ. έιναι ανοικτά καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες (Πλατεία Χορτατσών, στην δυτική πλευρά της Αγοράς Χανίων).

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7:30 μ.μ.
στο Παλιό Τελωνείο (ενετικό λιμάνι Χανίων)
ο οικονομολόγος και ιδρυτικό στέλεχος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου
Δημήτρης Καζάκης
θα μιλήσει εκ μέρους του ψηφοδελτίου του «ΟΧΙ». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

  Το Ε.ΠΑ.Μ. ψηφίζει «ΟΧΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates