14/1/13

Προβοκάτσια του παρακράτους της ΝΔ η επίθεση

Για παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς το κυβερνών κόμμα, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.
"Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο, όσο τρομερό και αν είναι, εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμαστε ένοχοι και να οφείλουμε να απαντήσουμε", είπε ο κ. Γλέζος.
"Μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;", διερωτήθηκε.
Το ερώτημα του κυρίου Γλέζου  προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη.
"Ούτε ως υπονοούμενο, ούτε ως ενδεχόμενο δε μπορεί να γίνεται δεκτό ότι δήθεν επειδή επικοινωνιακά μετακινείται το κέντρο βάρος από τα μεγάλα προβλήματα στην τρομοκρατία ωφελεί τη ΝΔ, άρα μήπως οι παρακρατικοί και οι φίλιες δυνάμεις στη ΝΔ βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά και θα μου επιτρέψετε κύριε Γλέζο να σας πω, πως έχουμε καταδικασμένους τρομοκράτες , έχουμε και προσωρινά κρατούμενους τρομοκράτες! Ουδείς εξ αυτών είναι παρακρατικός , είναι όλοι άνθρωποι αναρχικοί και άνθρωποι της Αριστεράς . Λυπάμαι αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το αναγνωρίσετε και εσείς", απάντησε χαρακτηριστικά ο κος Βορίδης.
«Τρομοκρατική ενέργεια τυφλής βίας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔΣε δύο πυλώνες κινείται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει «απόλυτα» την επίθεση στο κτίριο γραφείων της ΝΔ: Αναφέρεται σε επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας και παραλλήλως επισημαίνει ότι για να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά η κυβέρνηση στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και καλλιεργεί συνειδητά κλίμα ενός νέου εμφυλίου! Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ: «Η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία. Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates