14/1/13

Για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων κατηγορεί η Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Αγγελάκη τον Αντιπεριφερειάρχη

"Για άλλη μια φορά η αιρετή περιφέρεια δοκιμάζει την αξιοπιστία της και απαξιώνει τα θεσμικά όργανα και τις θεσμικές λειτουργίες τους. Αυτή τη φορά σειρά είχε η επιτροπή περιβάλλοντος μέσω του προέδρου της του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή και αναφορικά με ένα θέμα μείζονος σημασίας που ταλανίζει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ιναχωρίου, την αδειοδότηση της λατομικής επιχείρησης γύψου στην περιοχή Στόμιο του Δήμου Κισάμου.
Οπως μάθαμε απο τον ημερήσιο τύπο, οι περιβαλλοντικοί όροι για την αδειοδότηση του λατομείου εγκρίθηκαν απο τον αναπληρωτή υπουργό του ΥΠΕΚΑ τον κ. Καλαφάτη χωρίς την γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΣ) και τις διατυπωθείσες αντιρρήσεις των κατοίκων και των φορέων εκπροσώπησης τους, γιατί δεν διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Δ/νση Περιβαλλοντικού σχεδιασμού στις καθορισμένες προθεσμίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής ισχυρίζεται ότι η μη αποστολή της γνωμοδότησης της περιφέρειας οφείλεται σε έλλειψη συνεννόησης με το Υπουργείο, ενώ σημειώνει ότι δεν αντιπαρέρχεται επ΄ ουδενί τις ευθύνες του, τονίζοντας όμως ότι ευθύνες αναλογούν και σε όλους όσοι είναι ενδιαφερόμενοι και επιθυμούσαν την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου. Μια ακόμη εκδοχή του μαζί τα φάγαμε επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολίτες και τους εκπροσώπους τους, αγνοώντας ότι εδώ και δυο χρόνια προσπαθούν καταβάλλοντας κάθε νόμιμη προσπάθεια για την έγκριση και θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου στο οποίο υποδεικνύεται η αναφερόμενη περιοχή ως περιοχή υπο κατάργηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων και το οποίο μένει καθηλωμένο στα συρτάρια αρμοδίων .
Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει κανείς ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα, σε μια περίοδο μάλιστα που οι διακηρύξεις δια στόματος του ιδίου του κ. Καλογερή για επενδύσεις μόνο στα πλαίσια του χωροταξικού σχεδιασμού, με διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, περισσεύουν.
Εμείς καταγγέλουμε απερίφραστα όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που πριονίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια περίοδο μάλιστα που δοκιμάζονται σκληρά απο τις μνημονιακές πολιτικές και ζητάμε απο τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης τον κ. Δεικτάκη να τηρήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις του, ότι θα προχωρήσει το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πολιτών και του Δήμου."
Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Αγγελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates