11/1/13

Κορυφώνεται η πράξη εσχάτης προδοσίας: Παραιτούνται της ασυλίας του κράτους για κατασχέσεις από δανειστές

πηγή: newsbomb.gr
Για «πρωτοφανή παραίτηση της ασυλίας απέναντι στους δανειστές» κάνει λόγο ο Γιάννης
Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα φέρει -μεταξύ άλλων- στην βουλή την Δευτέρα η κυβέρνηση.
Ο κ. Γιάννης Μηλιός τονίζει ότι την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή για επικύρωση επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες δεν είχε το θάρρος να φέρει στη βουλή, ως νομοσχέδια, για να ψηφισθούν με την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον, για τις επόμενες γενιές, είναι η ενσωμάτωση στο δίκαιο του ελληνικού κράτους της πρωτοφανούς παραίτησης από τις ασυλίες απέναντι στους δανειστές.

Η επίμαχη διάταξη, προσθέτει ο κ. Μηλιός αναφέρει: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Εκτίμηση του κ. Μηλιού είναι ότι η συμφωνία της κυβέρνησης σε αυτούς τους ιστορικά ανεπανάλητους όρους για ένα κυρίαρχο κράτος έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι δυνατότητες νομικής διαπραγμάτευσης από κάθε μελλοντική κυβέρνηση.
Η παρούσα κυβέρνηση, σημειώνει, στοχεύει να εμποδίσει την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς να απαλλάξει τον κόσμο της εργασίας από την πολιτική της λιτότητας και καλεί όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της κυβέρνησης να μην ψηφίσουν αυτό τον κυρωτικό νόμο και να βάλουν το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας πάνω από το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

2 σχόλια:

  1. Κύριε Μηλιέ και λοιποί αγανκτούντες βουλευτές,
    αντί άλλης απάντησης για αυτό το επιχειρούμενο εθνικό έγκλημα, αυτή η φωτογραφία:
    http://1.bp.blogspot.com/-p5MmpWqNJY0/UPCi6sqFytI/AAAAAAAAMsE/IWHOE0boZTE/s640/--------------1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου αγχώνεσαι φίλε. Ολα αυτά δεν είναι, παρά χαρτιά, κωλόχαρτα. Οι ΠΝΠ αναιρούνται με άλλες ΠΝΠ. Γι αυτό, μία κυβέρνηση αντιμνημονιακή, πρέπει να έχει την αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates