8/2/13

Συνήγορος σε υπόθεση εμπλεκομένων στη λίστα ο Χρήστος C4I Μαρκογιαννάκης

Εκπληξη και πολλές συζητήσεις προκάλεσε χθες το βράδυ στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ, η αναφορά του μάρτυρα, δημοσιογράφου Γ. Ντάσκα, στο όνομα του προέδρου της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τον καταθέτοντα στην επιτροπή, έχει αναλάβει με την ιδιότητά του ως ποινικολόγου την υπεράσπιση εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα υπόθεσης διαφθοράς, στο οποίο μάλιστα «μετέχουν» και δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.


Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για γνωστή υπόθεση κυκλώματος εφοριακών στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία «φάντασμα» με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ» την περίοδο 1998-2000, με ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. δραχμές ή το 1,5 εκατ. ευρώ.


Ο δημοσιογράφος που κατέθεσε στην επιτροπή, αναφερόμενος στην υπόθεση, φέρεται να είπε πως δύο από τα υψηλόβαθμα στελέχη της συγκεκριμένης εφορίας που εμπλέκονταν στο κύκλωμα καταγράφονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μαρκογιαννάκη η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο συγκεκριμένο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.


Ο ίδιος γνωστοποίησε πως για την εν λόγω υπάλληλο υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές, ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μία για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα. Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να δηλώνει πως ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν από τέσσερις μήνες, ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.


Οπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Οταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».


Πηγή: ' Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates