21/10/13

Βορίδης - Πλεύρης: προτροπές σε βία το 2011

πηγή:http://www.alexiptoto.com/

 Επαναφέρουμε σήμερα βίντεο από εκδήλωση του φασιστικού περιοδικού Patria, στο οποίο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, απορρίπτει κατηγορηματικά τη θεωρία της καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μεγαλύτερη αξία όμως από τη δήλωση του κ.Βορίδη έχουν οι συμμετέχοντες στα πάνελ της εκδήλωσης, καθώς στο ρόλο των ομιλητών συναντούμε “μαζί” στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Χρυσαυγίτες και φυλακισμένους ακροδεξιούς για επιθέσεις σε μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στη “3η γιορτή Patria…με εθνοπάθεια”, του περιοδικού Patria, μόλις 2 χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2011. Μεταξύ των ομιλητών οι κύριοι και κυρίες Παπαγεωργίου, Χατζής, Ζαφειρόπουλος, Σιδέρη, Βορίδης, Πλεύρης, Γιαννάτος, Κωτούλας, Δούμας, Χιδίρογλου κ.α. Τα όσα απίστευτα θα δείτε στα video που ακολουθούν αποκαλύπτουν μια μεγάλη “εγκληματική συμμορία”, με άμεσες προτροπές στη βία και εκλεκτικές συγγένειες με τα τάγματα εφόδου των φασιστών.

Ο Βορίδης παίρνει ξεκάθαρη θέση για τη Βία
Μόλις πριν από μερικές ώρες ο κ.Βορίδης επανήλθε με δηλώσεις σε σχετικά με τη βία. Για διάκριση βίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για ρητορική μίσους που έχει υιοθετήσει έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.
Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει με την πολιτική στάση του εγκληματικές ενέργειες αφού διαχωρίζει καλές και κακές εγκληματικές πράξεις ανάλογα με το πολιτικό κίνητρό τους.
Ας δούμε όμως τι έλεγε ο Μάκης Βορίδης μόλις πριν από δύο χρόνια στην εκδήλωση του περιοδικού Patria για το θέμα της βίας.
Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας παίρνει καθαρή θέση υπέρ της βίας που ασκούν οι “κάτοικοι”, που όπως πρόσφατα αποδείχτηκε δεν είναι παρά μέλη της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει ο κ.Βορίδης “στον Άγιο Παντελεήμονα έχουμε πολίτες που έχουν προσπαθήσει να ενεργοποιήσουν όποιο νομικό οπλοστάσιο έχουν στη διάθεσή τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αφού εξάντλησαν αυτό, οι πολίτες οργανώθηκαν για να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους. Εκεί ξαφνικά αρχίζουν οι συλλήψεις και οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων”. Ακόμη πιο αποκαλυπτικός όμως είναι ο κ.Βορίδης, όταν αναφέρεται στη τήρηση του νόμου στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα από τις περιβόητες επιτροπές κατοίκων και τις ομάδες κρούσεις των φασιστών. Ο Μάκης Βορίδης τονίζει πως “ ο νόμος υπάρχει. Ο τρόπος που οργανώνεται η αντίσταση των κατοίκων όμως, ενδέχεται να ενέχει και συγκρούσεις και αντιστάσεις οι οποίες με τη στενή έννοια παραβιάζουν το νόμο. Επομένως το νόμο τον κοιτάμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε και τι εξυπηρετεί”, για να υποβάλλει στη συνέχεια εύλογα ερωτήματα: “Ο νόμος είναι νομιμοποιημένος; Η κυβέρνηση πράττει με νόμο δίκαιο και ακέραιο κάθε φορά, μεταχειριζόμενη με τον ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες;” «Ακούω καμία φορά την περίφημη ξέρετε συζήτηση να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Εγώ θα πω το εξής: Η αντίσταση μιας κοινωνίας κρίνεται από το τι υπηρετεί κάθε φορά η κάθε πράξη. Που σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να έχω μία γενική τοποθέτηση απέναντι σε αυτό. Να το πω πολύ απλά: Εάν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα, δεν μπορεί να καμφθεί αυτό το ηθικό αίτημα από την επίκληση της νομιμότητας». O Μάκης Βορίδης λοιπόν, μιλώντας σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο και έχοντας στο πλάι του γνωστούς “ακτιβιστές” της Δεξιάς, προέτρεψε σε βίαιες ενέργειες κατά το δοκούν, με βάση το αόριστο ηθικό αίτημα. Κλείνει μάλιστα την τοποθέτησή του προειδοποιώντας ότι το εθνικό κίνημα θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε τέτοιες συγκρούσεις, παρά το γεγονός ότι “μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται ένα ρωμαλαίο πατριωτικό κίνημα, […] που το καθεστώς εχθρεύεται.

Πλεύρης: Αν επιλέξουν την κλιμάκωση θα χυθεί αίμα! 

 Στην ίδια εκδήλωση του περιοδικού Patria, αλλά σε διαφορετικό τραπέζι συζήτησης, συμμετέχει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. Το θέμα της συζήτησης ο νόμος για την Ιθαγένεια και ο κ.Πλεύρης ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σε βαθμό που επέμβαση της εισαγγελίας κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ.
Ξεκινάει την εισήγησή του με ευχαριστίες στο δικηγόρο που προσέφυγε κατά του νομοσχεδίου στο Συμβούλιο Της Επικρατείας. “Η προσφορά του Γιάννη -ο δικηγόρος και στέλεχος της Χρυσής Αυγής- είναι ισάξια, σα να έχει συμμετάσχει σε πολεμική σύρραξη. Διότι η προστασία του Αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθεί η ελληνική κοινωνία”, αναφέρει ο κ.Πλεύρης για να συνεχίσει το ναζιστικής προέλευσης παραλήρημά του. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Πλεύρη δύο είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η φύλαξη των συνόρων και τα “αντικίνητρα” όπως χαρακτηριστικά λέει, παραμονής των μεταναστών στη χώρα. Όπως ο ίδιος εξηγεί καταχειροκροτούμενος “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η ερμηνεία που δίνει στα “αντικίνητρα”. Ο κ.Πλεύρης -σύμβουλος τουυπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη- εξηγεί αναφερόμενος στους μετανάστες: “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!” Αυτά όμως δεν είναι τίποτα, μπροστά σε όσα επιφυλάσσει στους ιδεολογικούς του αντιπάλους και ακούγονται ανατριχιαστικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Θάνος Πλεύρης με στόμφο περιγράφει το σχέδιο εξόντωσης των αντιπάλων του λέγοντας πως “το ελληνικό έθνος θέλει εθνική κοινωνία, δεν θέλει καμία πολυπολιτισμική, πολυεθνική κοινωνία και να ξέρουν ότι αν επιλέξουν την κλιμάκωση και τον πόλεμο το αίμα που θα χυθεί δεν θα είναι αίμα Ελλήνων, θα είναι αυτών που προδίδουν αυτό τον τόπο ευθέως”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates