21/11/13

Κινητοποιήσεις ξανά στα Χανιά, για την κατάσταση στην παιδεία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων  απαιτεί την άμεση κάλυψη των κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόσληψη των απαιτούμενων αναπληρωτών και την έναρξη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ιδιαίτερα στην  Τεχνική Εκπαίδευση επιβάλλεται η άρση της διαθεσιμότητας των καθηγητών των καταργημένων Τομέων, η επιστροφή στα σχολεία τους και η άμεση επαναφορά των Τομέων αυτών στις δομές του Τεχνολογικού Λυκείου. Καταγγέλλει επίσης τις αυθαίρετες και αντισυναδελφικές ενέργειες του ΠΥΣΔΕ που προχώρησε σε επανατοποθέτηση συναδέλφων σε 2 και 3 σχολεία, παρότι συμπλήρωναν ωράριο στο σχολείο της οργανικής τους. Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο υπηρετούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για εικονική λειτουργία των σχολείων με το ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των παιδαγωγικών αρχών και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.   

    Για το λόγο αυτό καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 22 /11 στις 12.00 πμ ενάντια στις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία και στον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας (11.30-2.00).


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις υποδείξεις της τρόικας (ΕΕ-ΔΝ-ΕΚΤ), εισάγει και επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέτρο που αν εφαρμοστεί θα σημάνει τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων, ενώ παράλληλα θα καθηλώσει τους συναδέλφους στα κλιμάκια λόγω ποσόστωσης.
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα Σεμινάρια Επιμόρφωσης των Σχολικών Συμβούλων για την αξιολόγηση στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχοντας πάρει σχετικές αποφάσεις κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καλείται να υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σταματώντας στην πράξη οποιεσδήποτε διαδικασίες επιμόρφωσης για την αξιολόγηση και αξιολόγησης επιχειρηθούν.
Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να ακούσει τις φωνές της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και να οργανώσει κινητοποίηση (και με τη συμμετοχή των μελών του) για τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, ημέρα διεξαγωγής του Σεμιναρίου, κηρύσσοντας .τρίωρη στάση εργασίας για όλη την Κρήτη, δίνοντας τη δυνατότητα  στους συναδέλφους να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους και να συγκεντρωθούν στο χώρο όπου προγραμματίζεται το Σεμινάριο έναρξης της αξιολόγησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταματήσουν στην πράξη την αξιολόγηση και να αντισταθούν απέναντι σε αυτούς που θέλουν λιγότερα σχολεία, λιγότερους εκπαιδευτικούς, λιγότερους μαθητές, αμόρφωτα παιδιά, άνεργους νέους, φτωχό και πειθήνιο λαό.
Ο Σύλλογός μας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση της Δευτέρα θα κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (οι ακριβείς ώρες θα οριστούν αργότερα, ανάλογα με το τι θα πράξει η ΔΟΕ) όπως ήδη έχουν κάνει οι άλλοι Σύλλογοι της Κρήτης, ενώ παράλληλα:
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να ενημερωθούν (γι’ αυτό θα στείλουμε ενημερωτικά κείμενα για την αξιολόγηση που προωθείται) και να συζητήσουν το θέμα.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογός μας θα οργανώσει συζητήσεις για το θέμα της αξιολόγησης α) με τους Σχολικούς Συμβούλους και β) με τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε να ενημερωθούν άμεσα για τις θέσεις του Συλλόγου, να ανταλλαγούν απόψεις και να ενεργοποιηθούν και οι ίδιοι στην υπεράσπιση των κατακτήσεων του κλάδου ενάντια σε όλους εκείνους που επιδιώκουν την υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας μέσα από την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τη διαίρεσή τους σε αμνούς και ερίφια με τελικό σκοπό τις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates