26/11/13

Γ.Σταθάκης για τα σχολεία των Χανίων: να επιλυθούν τουλάχιστον τα κατεπειγοντα προβλήματα

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης είχε σήμερα το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων κ. Γιάννη Τσαμαντάκη και τους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Χανίων κ.κ. Αντώνη Ναξάκη και Γιώργο Φίλη και αμέσως μετά με τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Γιώργο Ανδρεαδάκη. Κατά τη διάρκειά τους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα 30 κενά εκπαιδευτικών, ορισμένα σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου και πολλά σε μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ., με χειρότερη περίπτωση το ΕΠΑ.Λ. Ελ. Βενιζέλου όπου λείπουν 136 ώρες εβδομαδιαία! Οι πολύ περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών επιτείνουν το πρόβλημα, οδηγώντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε αδιέξοδο, ενώ δυσλειτουργίες δημιουργεί και η υποστελέχωση της Διεύθυνσης σε διοικητικό προσωπικό. Πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα της σχολικής στέγης, με τα Γυμνάσια του Ακρωτηρίου και της Νέας Κυδωνίας να ασφυκτιούν λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, καθώς μάλιστα δεν προτείνεται καμιά ικανοποιητική λύση.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι αποτελεί άλλη μια δυσμενή συνέπεια της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής. Είναι αναγκαίο, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επιλυθούν τουλάχιστον τα κατεπείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί των Χανίων αλλά και ολόκληρης Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates