18/12/13

Ελάχιστη η παρουσία αυτοδιοικητικών σε εκδήλωση της Περιφέρειας για τη Διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Το θέμα ήταν η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και η παρουσία των "ενδιαφερομένων"; Ελάχιστη, όπως δείχνει η φωτογραφία.
Η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η σωστή λειτουργία των θεσμών, κυριάρχησε ως θέμα στην εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία
του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα, και του Παναγιώτη Τσιριγώτη που εκπροσώπησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν το Προεδρείο της ΠΕΔ Κρήτης, δήμαρχοι της Κρήτης, και στελέχη υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας ανέφερε: «Διαφάνεια σημαίνει προϋπόθεση Δημοκρατίας. Τα πάντα γνωστά σε όλους. Διαφάνεια είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της διαφθοράς. Διαφθορά που οδήγησε τη χώρα στην εθνική ταπείνωση, στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στη διάτρηση των θεσμών και κατά την γνώμη μας στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να το οικοδομήσουμε σε στέρεες βάσεις. Η κοινωνία τώρα που βλέπουμε τα φαινόμενα της διαφθοράς να καλπάζουν, απαιτεί να είναι στο προσκήνιο πολιτικοί με ήθος με εντιμότητα με αξιοπρέπεια που να προτάσσουν το γενικό συμφέρον και να αντιστέκονται στα οικονομικά συμφέροντα, να μην διαπλέκονται να είναι απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι, «Για όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης το ζητούμενο είναι διαφάνεια και για μας τους αιρετούς πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι το κάθε ευρώ που δαπανείται πιάνει τόπο υπέρ των πολιτών. Θεωρώ ότι με θεσμούς όπως είναι η «Διαύγεια» η ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, με την διαφάνεια στις αποφάσεις, οι πολίτες μπορούν να κρίνουν, να συγκρίνουν, και να διαπιστώνουν που γίνεται σωστή διαχείριση και που όχι. Ειδικά στην Κρήτη οι θεσμοί αποδεικνύουν ότι μπορούν και διαχειρίζονται σωστά τις χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς αλλά και Ευρωπαϊκούς πόρους, αρκεί να εμπιστευτεί και η Πολιτεία την Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates