9/12/13

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα τα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) στο Δήμο Χανίων

 Περιφέρεια Κρήτης - Ενεργειακό Κέντρο, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κυδωνίας 29) στα Χανιά, με θέμα το Βιώσιμο Ενεργειακό Σχεδιασμό σε Δήμους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των Δημάρχων». Η εκδήλωση υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Covenant CapaCITY: Ανάπτυξη των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση Τοπικών Ενεργειακών και Κλιματικών δράσεων - από το σχεδιασμό ως την δράση και την παρακολούθηση», και απευθύνεται σε στελέχη και στις ενεργειακές ομάδες των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων, παραδείγματα και εμπειρίες άλλων Δήμων της Κρήτης ως προς το Βιώσιμο Ενεργειακό Σχεδιασμό καθώς και την προετοιμασία στους απαραίτητους από το Σύμφωνο των Δημάρχων τομείς. Στόχος οι Δήμοι της Δυτικής Κρήτης να ξεκινήσουν την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης τόσο ως προϋπόθεση για την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων όσο και για την προετοιμασία σχετικών έργων για ένταξη τους στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Πρόκειται για την 6η επιμορφωτική συνάντηση με Δήμους της Κρήτης, σε συνέχεια των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης-Ενεργειακού Κέντρου ώστε όλοι οι Δήμοι της Κρήτης να καταστούν ενεργειακά βιώσιμοι και ικανοί να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς ο ενεργειακός τομέας αποτελεί τομέας προτεραιότητας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες στο Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης, Δρ. Νικόλαος Ζωγραφάκης, τηλ: 2810 224854, 302469 e-mail: energy@crete.gov.gr και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates