24/1/14

Παράνομο και ύποπτο διαφημιστικό της spot της Ryan Air που αφορά την Κρήτη σύμφωνα με το Νότη Μαριά

Την επικοινωνιακή καταιγίδα της Ryan Air με τις συνεχείς αναγγελίες νέων πτήσεων και επέκτασής της στην Ελλάδα έρχεται να ανασχέσει μια αρνητική είδηση. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε σήμερα  γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Εξωτερικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια σχετικά με το προκλητικό και παράνομο διαφημιστικό spot της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που αφορά την Κρήτη.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στις 21 Ιανουαρίου 2014 η αεροπορική εταιρεία Ryanair στο πλαίσιο της διαφημιστικής της καμπάνιας εμφανίζει την Κρήτη ως δήθεν ανεξάρτητο Κράτος και μάλιστα υπό τη σημαία της πάλαι ποτέ Κρητικής Πολιτείας, δηλαδή τη σημαία που έφερε πάνω της το αστέρι του Σουλτάνου που συμβόλιζε την τότε δήθεν οθωμανική επικυριαρχία στην Κρήτη.
Παρότι η εν λόγω εταιρεία θα μπορούσε σε σχέση με την Κρήτη να αξιοποιήσει όπως έκανε και με άλλους διαφημιζόμενους τουριστικούς προορισμούς σύμβολα και μνημεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορική και τουριστική «ταυτότητα» της Κρήτης και ειδικότερα με ένα από τα παγκοσμίως γνωστά μνημεία της, εν τούτοις χρησιμοποίησε τον ως άνω παράνομο, κατάπτυστο και ύποπτο τρόπο διαφήμισης.
Επειδή κατά τα άνω η Ryanair με προκλητικό τρόπο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το ελληνικό σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία στο παραπάνω διαφημιστικό της spot καθώς εμφανίζει την Κρήτη εκτός Ελλάδας και μάλιστα υπό δήθεν οθωμανική επικυριαρχία.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε κατά της εν λόγω αεροπορικής εταιρίας, ώστε να αποσύρει και να πάψει να χρησιμοποιεί του λοιπού το παράνομο και προκλητικό διαφημιστικό της spot σε βάρος της πατρίδας μας, διαφημιστικό spot που προσβάλλει τη χώρα μας και προκαλεί την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων πολιτών.

2. Σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης της Ryanair με την κείμενη διεθνή και ελληνική νομοθεσία, ποια άλλα μέτρα προτίθεστε να λάβετε, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης πτήσεων της Ryanair στην Ελλάδα, και εντός ποιού χρονοδιαγράμματος.


Ο ερωτών Βουλευτής

Νότης Μαριάς»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates