5/3/14

Αντιμνημονιακά ψηφίζει το ΕΠΑΜ Χανίων και στις Δημοτικές εκλογές

Σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο Χανίων περιγράφει τους όρους και τις προυποθέσεις για την παροχή “στήριξης” σε υποψήφιους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Χανίων αναγράφονται τα εξής:
“Ζώντας σε κατάσταση πολέμου με χιλιάδες θύματα από αυτοκτονίες, πείνα και εξαθλίωση, απόρροια της ιλιγγιώδους χειροτέρευσης του βιοτικού επιπέδου των συνανθρώπων μας τα τελευταία χρόνια, καθίσταται επιτακτική η εγρήγορση όλων μας, προκειμένου να αγωνιστούμε όσο ακόμη προφταίνουμε για να διαφυλάξουμε την πατρίδα και την ατομική μας αξιοπρέπεια. 
Παλεύουμε για έναν λαό με δικαίωμα στη ζωή - όχι για δικαίωμα στα συσσίτια … Στοιχειώδεις αξίες, κατακτήσεις εκατοντάδων ετών, χάθηκαν μέσα σε 2-3 χρόνια, σημειώνοντας μονάχα την αρχή ενός ολέθρου που επέρχεται… Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται ο λαός στην υγεία, την παιδεία, το εργασιακό περιβάλλον με χιλιάδες απολύσεις, τις καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων, τη φορολόγηση των μέσων παραγωγής - της γης των αγροτών μας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία σε σύγχρονες συνθήκες δουλείας. 
Η απαξίωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πρωτογενούς τομέα, μετατρέπει τη χώρα μας σε σύγχρονη αποικία με μόνη αποστολή των ιθαγενών την παροχή ΟΛΩΝ των υπηρεσιών στους εκλεκτούς επισκέπτες εταίρους & δανειστές μας … 
Οι Δήμαρχοι και τα συμβούλιά τους που θα εκλεγούν, την επομένη ημέρα θα βρεθούν υπό το εξής δίλλημα: Είτε θα ταχθούν με τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων δοσίλογων, είτε με το συμφέρον του λαού. 
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων, θα ταχθεί στο πλευρό όποιων υπερασπιστούν εμπράκτως το συμφέρον των συμπολιτών μας, που βάλλονται και εξαθλιώνονται.
Συγκεκριμένα: 
Σε όποιον ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης στο Δήμο Χανίων σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, πολεοδομία κ.α.
Σε όποιον ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης δημόσιων χώρων, όπως του αεροδρομίου και των λιμανιών, που εκτός τη μείζονα εθνική σημασία τους, θα έχουν ως αποτέλεσμα και την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των υπηρεσιών, επιβαρύνοντας πλέον δυσβάστακτα τα νοικοκυριά. 
Σε όποιον ταχθεί ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων κάθε βαθμίδας και των υπηρεσιών υγείας. 
Όχι στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών & εταιρειών που εξαγοράζουν και λυμαίνονται τον τόπο και τις περιουσίες μας, εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες με απώτερο στόχο τον έλεγχο του νερού με ότι αυτό συνεπάγεται …
Ναι στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κατόπιν αδιάβλητων περιβαλλοντικών μελετών για την εύρεση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης με μία διαφορά: Το όφελος της ενέργειας θα το καρπώνονται οι κάτοικοι - Δημότες, όπως γίνεται στην Ανάβρα Μαγνησίας και όχι οι Γερμανοί κατακτητές και αβανταδόροι τους.
Κανένας πλειστηριασμός σε κανένα σπίτι συμπολίτη μας. Επίσημα έμπρακτη αντίσταση από τους Δήμους και Δημάρχους με καλέσματα συμπαράστασης και παρεμπόδισής τους.
  
Καμία διευκόλυνση στους αιμοσταγείς Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Νατοϊκούς ή Ευρωπαίους από τις στρατιωτικές βάσεις της Σούδας που έχει στόχο την εξόντωση οποιουδήποτε λαού. Συνεχής διεκδίκηση αποχώρησης της καρκινογενούς εστίας της Βάσης της Σούδας από την αυλή μας. 
Επίσημη θέση κατά του ανοίγματος των επιχειρήσεων τις Κυριακές, συνοδευόμενη από καλέσματα σαμποτάζ του κυριακάτικου ανοίγματος των πολυεθνικών και των μεγαλοκαταστημάτων.
Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και θέλουμε συγκεκριμένες λύσεις που κερδίζονται με αγώνες στους δρόμους και όχι απλούς αντιμνημονιακούς αφορισμούς… 
Αγωνιζόμαστε και συγκροτούμαστε σε μέτωπο παραμερίζοντας τις όποιες μικροδιαφορές μας έναντι στα κοινά προβλήματα που μας ταλανίζουν ως πολίτες - δημότες.
Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη εκείνων που προτάσσουν το κοινό συμφέρον πάνω απ’ όλα. 
Αναζητάμε λογοδοσία και έλεγχο σε όσους μας εκπροσωπούν. Θεωρούμε ότι η ανακλητότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μιας πραγματικής δημοκρατίας. Η στιγμιαία αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος δε θα πρέπει να αποτελεί λευκή επιταγή για μια 5ετία. Είναι δικαίωμα του λαού να ανακαλεί τους εκπροσώπους του, εφόσον αυτοί δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις με τις οποίες εκλέχτηκαν. 
Είμαστε στη διάθεση όλων όσων μοιράζονται τις ανησυχίες μας, για έναν κοινό αγώνα – για μια πατρίδα ελεύθερη που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των πολιτών της.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates