4/3/14

H Πρωτοβουλία Πολιτών επιτίθεται στο Μ.Σκουλάκη για την επίσκεψη του γερμανού περιφερειάρχη

Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίσημη επίσκεψη του γερμανού περιφερειάρχη της περιοχής Καλφ σε φορείς της πόλης και του Νομού. Κατά τη δημοσιογραφική πληροφόρηση, αφού διαπιστώθηκε εκατέρωθεν πόσες προοπτικές για την πόλη μας και τους πολίτες μένουν αναξιοποίητες, ο γερμανός περιφερειάρχης έδωσε υποσχέσεις για παροχή δυνατότητας χειμερινής εργασίας σε 60 ξενοδοχοϋπαλλήλους. Χάντρες, δηλαδή, στους ιθαγενείς και δη προεκλογικές χάντρες. 

Εκτός του ότι καμιά συμφωνία δεν υπογράφτηκε, η διάθεση του νυν δημάρχου Χανίων κ. Σκουλάκη να υπερθεματίσει στην υπόσχεση απασχόλησης, μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε στους Χανιώτες ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Ο κ. Σκουλάκης στήριξε ανενδοίαστα ως βουλευτής του τότε κυβερνητικού κόμματος το πρώτο Μνημόνιο, που έθεσε τις βάσεις για την επιδρομή στα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας και υπονόμευσε τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα. Το τεράστιο κύμα φυγής νέων Ελλήνων στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, είναι έργο και του κ. Σκουλάκη, στο βαθμό που συνυπέγραψε τα επαίσχυντα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά μνημονιακά μέτρα. Πάει πολύ σήμερα να εμφανίζεται ως αρωγός στην αγωνία της νέας γενιάς για μια θέση εργασίας, μάλιστα προσφέροντας τι; Μια αμφίβολη όσο και παροδική υπόσχεση απασχόλησης. στο εξωτερικό.
Αν ο κ. Σκουλάκης ενδιαφερόταν πραγματικά για τη συγκράτηση του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της πόλης και τη δημιουργία δυνατοτήτων εργασίας, αντί, ως πολύ παλιός στο παιχνίδι της ψηφοθηρίας, να επενδύει στην προσωρινότητα της απασχόλησης μέσω ολιγόμηνων συμβάσεων θα είχε πάρει πρωτοβουλίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από δημοτικές πολιτικές. 
Τέτοιες προτάσεις ο χανιώτικος λαός θα βρει αναλυτικά στο πρόγραμμα της δημοτικής μας κίνησης, τις οποίες δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε εφ' όσον εκλεγούμε.

Βασικός άξονας μιας δημοτικής πολιτικής που προτάσσει τον άνθρωπο πάνω από τα όποια κέρδη, δανειστών και...ημετέρων, και επιδιώκει να είναι παρούσα εκεί όπου επιτίθεται η κυβέρνηση, πρέπει να είναι η στήριξη της εντόπιας αγοράς εργασίας, με πολιτικές επιλογές που θα ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα και δράσεις που θα στοχεύουν στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και τη συγκράτηση του παραγωγικού πληθυσμού του Δήμου μας στον τόπο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates