8/5/14

Οι ‘’ακομμάτιστοι’’ κι ο Κριτσωτάκης

Μπομπολάκης Φώτης                                                                   Υπ. Περιφερειακός σύμβουλος με τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης
Καθώς πλησιάζουν οι περιφερειακές εκλογές όλοι ακούμε τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτακη και τον πρώην Περιφερειάρχη Κρήτης, τον διορισμένο απ’την τότε κυβέρνηση της ΝΔ Σεραφείμ Τσόκα, να προσπαθούν να πείσουν τον κρητικό λαό. Προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι ακομμάτιστοι, ότι είναι αυτοδιοικητικοί και ανεξάρτητοι . Είναι άξιο απορίας ποιους προσπαθούν να πείσουν. Αν προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ίσως να βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν όμως προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους Κρητικούς και Κρητικές ίσως να υπάρχουν μερικές ενστάσεις.
Ενστάσεις γιατί ο κ Αρναουτακης ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Απ’το 2004 ως το 2009
Ενστάσεις γιατί ο κ. Τσόκας ήταν διορισμένος Περιφερειάρχης Κρήτης απ’την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.
Ενστάσεις γιατί ο κ Αρναουτακης ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Απ’το 2009 ως το 2010 οπότε και έγιναν οι περασμένες περιφερειακές εκλογές
Ενστάσεις γιατί ο κ. Τσόκας είναι γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ενστάσεις γιατί ο κ Αρναουτάκης πήρε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.
Έτσι λοιπόν ο κ.Αρναουτακης επι κυβερνησης ΠΑΣΟΚ ψήφισε με τα δυο του χέρια. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι ακριβώς ψήφισε:
Χαράτσια (ακινήτων, επιτηδεύματος κι αλληλεγγύης), αύξηση ΦΠΑ, απολύσεις δημοσίου, εξευτελισμό μισθών ιδιωτικών υπαλλήλων και το αποτέλεσμα όλων αυτών των νόμων είναι οι αυτοκτονίες, η ανεργία στο 27%, και η καθημερινή μετανάστευση της νεολαίας με την ανεργία της να φτάνει το 60 %.
Αλήθεια, όμως είναι ότι όσο κρύβονται για το κομματικό τους παρελθόν, η Κρητική κοινωνία πληρώνει τις μνημονιακές επιλογές τους.
Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μιχάλης Κριτσωτάκης. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος πότε δε κρύφτηκε. Δε κρύφτηκε και δε ψήφισε τα μνημόνια, με τα χαράτσια τους και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ποτέ δε κρύφτηκε πίσω απ’το δάχτυλο του και σήμερα δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη πουληθούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κρήτης. Να μην αποκτήσουν ποτέ οι κρητικοί οδηγοί διόδια στον ΒΟΑΚ.
Επίσης υπάρχει κι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γίωργος Αγοραστάκης πρώην αντινομάρχης Χανίων επι νομαρχίας Γίωργου Κατσανεβάκη, με πολύ μεγάλη εμπειρία και απόλυτος γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων της Κρήτης.
Είναι λοιπόν συνειδητή επιλογή μου να συναγωνίζομαι για τα συμφέροντα της Κρήτης με αυριανό Περιφερειάρχη τον Μιχάλη Κριτσωτάκη κι Αντιπεριφερειάρχη Χανίων τον Γιώργο Αγοραστάκη, έτσι αποφάσισα να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα.
Τελικά το ερώτημα που τίθεται είναι τι περιφερειακή διοίκηση θέλουμε. Μια περιφέρεια εκτελεστικού χαρακτήρα των νομοσχεδίων της τρόικας, του ΔΝΤ και των τραπεζών ή συμπαραστάτης των αναγκών των Κρητικών ?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates