21/1/15

Ορος επιβίωσης της χώρας η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για τα εθνικά θέματα

του Γιώργου Γυπάκη
Δεν είναι βεβαιη η αυτοδυναμία κι ας μην την παίρνουμε ως δεδομένη. Ας συσπειρωθούμε γύρω από την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι τρίτες δυνάμεις Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, ανήκουν στην ίδια κατηγορία των κομμάτων που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα για να προστατευθεί από την ανατροπή του. Τίποτα από αυτα΄που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν ανεμπόδιστα αν εξαναγκαστούμε σε συγκυβέρνηση με τον υπάλληλο του Μπομπολα.
Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση (μη αυτοδυναμίας) ο ρυθμιστής τελικά μπορεί να μην είναι το Ποτάμι, αλλά η Χρυσή Αυγή για την οποία οι πάντες αποφεύγουν να μιλήσουν λες και δεν υπάρχει.
Η Χρυσή Αυγή θα αποκτήσει λόγο ύπαρξης στη δημόσια συζήτηση ξανά, μόνο αν κληθεί να ''σώσει" τη χώρα από τον..."κομμουνιστικό κίνδυνο" συνεργαζόμενη με τη ΝΔ.
Κάποιοι θεωρούν ότι οι ΑΝΕΛ μπορεί να αποτελέσουν ανάχωμα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα οπότε πρέπει να είναι αυτό το κόμμα ρυθμιστής. Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία στα θέματα της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων που στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή είναι "ανύπαρκτα". Πέρα από κάποια δεδομένη συνέχεια σε θέματα διπλωματίας όπου μια αδοκίμαστη κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη για κάποιο χρονικό διάστημα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας μεσω της απεξάρτησης από την τρόικα. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει οδηγήσει τη χώρα ξανά στα δικά της πόδια θα δώσει στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση του ισότιμου παίκτη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ωστε να μπορεί να διαπραγματεύεται για τα εθνικά διακυβεύματα. Είναι υπερβολή αν όχι ανοησία, να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που βασικό της στόχο έχει να ξεπεινάσει το λαό και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, ότι θα έχει "μάτια" για την ονομασία των Σκοπίων ή για τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τούρκοι στη Θράκη. Εξάλλου η χώρα μας θα έχει να δώσει νέες μάχες από την 26η του Γενάρη. Μάχες με τους δανειστές, μάχες με τους συντηρητικούς της Γερμανίας και την παγκόσμια διακυβέρνηση, μάχες για την επικράτηση της αριστεράς στο νότο της Ευρώπης προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες, όχι μόνο για το χρέος, αλλά και για την πορεία της Ευρώπης γενικότερα. Μια αλλαγή πορείας, όπως τη φανταζόμαστε εμείς, θα αλλάξει και την ατζέντα  των πάγιων εθνικών μας θεμάτων.
Αυτές τις μάχες δεν πρέπει να τις δώσουμε μόνοι μας, αλήθεια. Αλλά πρέπει να τις δώσουμε με μια κυβέρνηση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ισχυρή, αδιαμφισβήτητη, ασφαλής από κάθε είδους αποστασία δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates