19/7/12

Ενωμένοι οι Χανιώτες στο μέτωπο ενάντια στα χαράτσια

Πραγματοποιήθηκε εχθές 18-07-12, η τέταρτη Πανχανιώτικη Συνέλευση ενάντια στα Χαράτσια, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Την συνδιοργάνωσαν 23 φορείς και συλλογικότητες και παρέστησαν τόσο εκπρόσωποι αυτών των φορέων, όσο και απλοί συμπολίτες μας. Παρόλο που η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, διατυπώθηκαν γόνιμες απόψεις. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:
  • Να γίνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της μείωσης μισθών και συντάξεων, με σκοπό να εκδικασθεί η αγωγή σε δικαστήριο των Χανίων
  • Να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας σε οικονομικές υπηρεσίες, σε ένδειξη αγανάκτησης για τα συνεχιζόμενα χαράτσια που εξαντλούν οικονομικά όλο και μεγαλύτερα κομμάτια πληθυσμού
  • Να δημιουργηθεί ομάδας υποστήριξης σε συμπολίτες μας, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα
  • Να φτιαχτεί μητρώο ανέργων με σκοπό να απασχολούνται οικειοθελώς σε καλλιέργεια αγρών, δημιουργία χειροτεχνημάτων κ.α.
  • Να γίνει προσπάθεια για κοινή δράση φορέων και συλλογικοτήτων, για αποτελεσματικότερη προβολή των αιτημάτων μας και υποστήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.
Τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από δύο συμπολίτες μας και δύο εκπρόσωπους συλλογικοτήτων, ανέλαβε την επεξεργασία αυτών των προτάσεων, οι οποίες και θα δοθούν στη δημοσιότητα σε σύντομο διάστημα.
Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και για να απαλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης σε ανθρώπους που δεν την προκάλεσαν, αλλά ούτε και την επιθυμούν.

Κίνηση Πολιτών Χανίων ενάντια στα Χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates