4/10/12

Τα πλαστά εκκαθαριστικά του Υπουργείου Οικονομικών

Του Ηλία Κοπανάκη
Τα τελευταία 2,5 χρόνια είμαστε μάρτυρες της κατάφωρης παραβίασης αρκετών διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος, χωρίς κανείς να έχει επί της ουσίας αντιδράσει σε αυτό, σταματώντας το. Ο βιασμός που υπόκεινται οι Έλληνες πολίτες από το προτεκτοράτο - «ελληνική πολιτεία» δεν έχει ίσως προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία των εθνών. Τα πράγματα ολοένα και θα χειροτερεύουν. Σκοπός τους είναι η πλήρης μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας σε ζούγκλα κοινωνικού κανιβαλισμού, ώστε να χάσουμε κάθε έννοια κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Η χαριστική βολή σε όλο αυτό το σχέδιο επίκειται. Θα μείνουμε απαθείς;


Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς τι μπορεί να κάνει ο πολίτης μόνος του; Πώς θα μπορέσει να αντισταθεί σε όλη αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται; Πώς θα αντιμετωπίσει μόνος του τη μέγγενη του φορο-ληστρικού μηχανισμού του προτεκτοράτου; Η αυτονόητη απάντηση είναι ότι θα τα καταφέρει ο πολίτης, θα τα καταφέρουν οι Πολίτες, μόνο αν νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι υπάρχει μια δύναμη δίπλα τους που κινείται μαζί τους. Τότε μόνο θα νιώσουν δυνατοί και θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στο γενικευμένο ξεπούλημα του πλούτου και των δικαιωμάτων αυτής της χώρας. Σ’ αυτό το νέο σκλαβοπάζαρο που μας έχουν αιχμαλωτίσει πρέπει να βρούμε τις ψυχικές δυνάμεις, πρωτίστως αυτές είναι οι αναγκαίες, για να αντισταθούμε.

Ένα σημαντικό βήμα που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στην Κατοχή και τη μετατροπή της Ελληνικής Πολιτείας σε Γερμανοτουρκιστάν είναι να προσβάλλουμε συλλογικά στη βάση του το φοροεισπρακτικό σύστημά τους. Με μία συλλογική (ομαδική) αγωγή πλαστότητας των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια Κατοχής, θεωρώντας ως αντισυνταγματικές τις χρεώσεις σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα ακυρωθούν αυτόματα το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί μετά τον Μάη του 2010, οπότε και ψηφίστηκε το περίφημο Μνημόνιο. Στην αγωγή (www.epamhellas.gr) θα μπορούν να συμμετέχουν εκτός από εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν και όσοι δεν επιθυμούν δια της οικονομικής τους συνεισφοράς να στηρίξουν το άθλιο προδοτικό κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που έχει από καιρό τώρα, μα σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία χρόνια, καταπατήσει κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια περί αξιοπρέπειας του πολίτη και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Που έχει από καιρό πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την ανθρώπινη ζωή, δη των αναξιοπαθούντων, και τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Στη μάχη αυτή της πλαστότητας των εκκαθαριστικών που μας έχουν αποσταλεί αποτελεί ισχυρό όπλο μια δικαστική απόφαση, του περασμένου Ιουλίου. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 599 / 2012 απόφαση που εξέδωσε η δικαστικός Σταυρούλα Κουτρουβίδα του Ειρηνοδικείου Αθηνών και η οποία κρίνεται ως εξαιρετικά τεκμηριωμένη από σχετικούς με το αντικείμενο επιστήμονες. Η εν λόγω απόφαση χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και θεωρεί ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος.

Όσοι αυτή την ώρα που διακυβεύονται τα πάντα σκύψουν το κεφάλι «το κρίμα στο λαιμό τους». Ή με άλλα λόγια, όποιος είναι έτοιμος να ζήσει με 200 ευρώ το μήνα και 2.400 για έναν ολόκληρο χρόνο, θα πρέπει να δώσει μια πειστική δικαιολογία στα παιδιά και τα εγγόνια του, για τον λόγο που καθόταν σαν υπνωτισμένο ζόμπι μπροστά στον αφανισμό της πατρίδας και του λαού της, από κάτι εγκληματίες προδότες. Κεντρικός στόχος που παγκοσμιοποιημένου πολιτικού καρτέλ είναι η ακίνητη περιουσία, τα εργασιακά δικαιώματα και οι έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας όπως τουλάχιστον τις γνωρίζουμε από τα σχετικά εγχειρίδια. Ας απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, προσβάλλοντας τα εκκαθαριστικά τους ως πλαστά και κηρύσσοντας γενική πολιτική απεργία διαρκείας μέχρι να ξεβρομίσει ο τόπος και να αποκτήσει επιτέλους πραγματική δημοκρατία.


Ηλίας Κοπανάκης
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc. (ilikopa@windowslive.com)
Μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates