27/2/13

Δεκάδες πολιτικές διώξεις στα Χανιά - διώκονται επειδή....διαδήλωναν!

Δεκάδες άνθρωποι σέρνονται σε δίκες επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της τελευταίας διετίας
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει ο «ζήλος» με τον οποίο, στο πλαίσιο της πολιτικής ποινικοποίησης των αγώνων, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, μέσα στους λίγους (πρόσφατους) μήνες, έχει σχηματίσει δικογραφίες και προχωρά σε ποινικές διώξεις εναντίον 31 Χανιωτών που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τα δύο τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, οι υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές, αφορούν μια πορεία το καλοκαίρι του 2011, από πολίτες του κινήματος των Αγανακτισμένων, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την 28η Οκτωβρίου του 2011, την κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στο πλαίσιο δράσεων για τη 48ωρη απεργία τον Φλεβάρη του 2012, και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 25η Μαρτίου 2012.
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η κυνικότητα της διαδικασίας με την οποία η τοπική Ασφάλεια ενοχοποιεί τους πολίτες. Έτσι, η αναγνώριση των «δραστών» είναι έργο των ίδιων πάντα αστυνομικών, ενώ η ενοχοποίησή τους στηρίζεται σε «καρμπόν» ένορκες καταθέσεις γεμάτες ψέματα (πολλές φορές αυταπόδεικτα, χάρη στα καταγεγραμμένα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πλάνα των γεγονότων). Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιδεικνυόμενης κυνικότητας στην ενοχοποίηση πολιτών είναι ότι για 11 πολίτες στους οποίους αποδίδεται το αδίκημα της «διατάραξης κοινής ειρήνης» οι μάρτυρες αστυνομικοί επισυνάπτουν στο δικογραφικό φάκελο ως ενοχοποιητικά(!) πειστήρια, φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΠΑΜ και ένα ποίημα του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη που διακινήθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ιδιαίτερη πτυχή της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι κάποιοι από τους διωκόμενους πολίτες, ως δημόσιοι υπάλληλοι, βάσει του ισχύοντος από την ψήφιση του Μνημονίου 3 Πειθαρχικού Κώδικα, αναμένεται επιπλέον να αντιμετωπίσουν και πειθαρχικό έλεγχο με απρόβλεπτες για την εργασιακή τους κατάσταση συνέπειες (π.χ. τοποθέτηση σε Αργία για άγνωστο διάστημα ίσως και οριστική απόλυση με τη ρετσινιά του «επίορκου»).
Η νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται στην πόλη των Χανίων άρχισε να απασχολεί τις τοπικές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες οι οποίες με ψηφίσματα δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους, καταγγέλλουν την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλία, σε επίπεδο πόλης, για συντονισμένη δράση το επόμενο διάστημα
Πηγή: «Δρόμος της Αριστεράς» 
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates