1/5/14

Οι υποψήφιοι Δ.Σ. Ακρωτηρίου της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Λουτράκι

Ωραία ήταν σήμερα στο Λουτράκι όπου βρεθήκαμε υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ακρωτηρίου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Πρώτα ο Ανθρωπος.
Στην καθιερωμένη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών όπου φυσικά έκαναν την "περασιά" τους και υποψήφιοι Δημάρχοι των άλλων συνδυασμών με τη συνοδεία τους. Μόνο που αυτοί συνήθως περνούν και φεύγουν. Και δεν ξανάρχονται παρά μετά από 4 χρόνια.
Εμείς μείναμε εκεί, όπου άλλωστε συνηθίζουμε να πηγαίνουμε. Μαζί με τους απλούς κατοίκους του Ακρωτηρίου, για να πιάσουμε  κουβέντα.
Ετσι, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο ανησυχούν κάποιοι γονείς για το ότι δεν υπάρχει στο Ακρωτήρι Γυμνάσιο να φιλοξενήσει τα παιδιά τους. Και τους απαντήσαμε ότι θα υπήρχε, αν βέβαια η νυν και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχαν χτίσει δεύτερο γυμνάσιο στο ΣΟΔΥ Κουμπελή δίπλα στο παλιό, ενώ ηταν γνωστή και επιβεβαιωμένη η ανάγκη για ένα ακόμα γυμνάσιο σε δημοτικό οικόπεδο στα Καθιανά Ακρωτηρίου. Αλλά θα μας δοθεί πιστεύουμε από θέση ισχύος να θέσουμε τα ερωτήματα που κανείς δεν έθεσε ως τώρα και να αποδόσουμε τις ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Και δε χρειάστηκε να τους "υποσχεθούμε" πως "ΘΑ" χτίσουμε εμείς νέο γυμνάσιο, γιατί μας γνώριζαν ήδη από τους αγώνες που κάνουμε για την επανίδρυσή του και την απόλυτη θέση μας, πως είναι ευθύνη του Δήμου να καλύψει τις ανάγκες για σχολική στέγη των δημοτών του βάζοντας τις σε πρώτη προτεραιότητα.
Στις Στέρνες υπάρχει μεγάλος αναξιοποίητος πλούτος σε φυσικά και δομημένα μνημεία. Δεν είναι μόνο οι ωραίες παραλίες Μαραθίου, Λουτρακίου και Σοσοριδέ, αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι, το Μαραθόσπηλιο, οι κατακόμβες, που επιθυμούμε να εντάξουμε στο μεγάλο μας πρόγραμμα για τη δημιουργία δικτύου Πολιτιστικών και Φυσιολατρικών Διαδρομών του Ακρωτηρίου μαζί με όλα τα άλλα μνημεία της Δ.Ε. Ποδηλατόδρομοι στο Μαράθι και στις Στέρνες, η δημιουργία μεγάλου υπαίθριου θεάτρου στο Μαράθι στο παλιό λατομείο - που βασίζεται σε μια πρόταση δική μας δημοσιευμένη εδώ και χρόνια, η αξιοποίηση του Κέντρου Στήριξης Ατομων με Αναπηρίες που κόστισε σχεδόν 1 εκ. και καταρρέει, ο έλεγχος από το Δήμο και η επιβολή μέτρων και προστίμων για τη μείωση της ηχορύπανσης που προέρχεται από το αεροδρόμιο, αλλά και η διεκδίκηση για την επαναλειτουργία του Α.Σ. Στερνών είναι μερικές μόνο από τις προγραμματικές μας προτάσεις.
Αν θα τις υλοποιήσουμε ή θα σας πουλήσουμε κι εμείς, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι άλλοι μέχρι σήμερα;
Για κόψτε φάτσες εδώ.....σας φαινόμαστε για....Μαυρογιαλούροι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates