6/2/13

Να σταματήσουν άμεσα οι πολιτικές διώξεις

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της εγχώριας Τρόικα, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εξωτερικού, έχοντας ισοπεδώσει και λεηλατήσει τα λαϊκά στρώματα, δημιουργώντας ένα τοπίο κοινωνικής καταστροφής και οπισθοδρόμησης (διάλυση παιδείας, υγείας, δομές κοινωνικού κράτους), δεν μπορούν να πείσουν κανέναν για τη αποτελεσματικότητα των επαχθών μέτρων, που συνεχώς λαμβάνουν.

 Η “ανάπτυξη” που επαγγέλλονται, αν ποτέ επιτευχθεί, θα είναι μια “ανάπτυξη” με μισθούς πείνας των 300 ευρώ και ανασφάλιστης εργασίας. Ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα,  όπου η δημόσια περιουσία, η γη και το νερό, θα δοθούν βορά στα αρπακτικά του κεφαλαίου, που μοναδικό σκοπό τους έχουν τα άπληστα υπερκέρδη.


Έχοντας λοιπόν κατά νου ότι δεν μπορούν να πείσουν κανένα, επιχειρούν μέσα από την ένταση της κρατικής καταστολής να καταπνίξουν την οργή του αγωνιζόμενου λαού. Ποινικοποιώντας κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστές, επιστρατεύοντας απεργούς, καταστρατηγώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο,  εκκενώνοντας αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στήνουν ένα νέο ιδιώνυμο.

Η οποιαδήποτε  αντίσταση και αγώνας ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης που επιβάλλουν,  αναθεματίζεται ως  εχθρός της  <<δημοκρατίας>> και επισύρει ποινικές διώξεις.

Μέσα σε αυτή τη “λογική”, με διάταξη που ψήφισε η συγκυβέρνηση, οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καταργώντας έτσι,  στην ουσία, το τεκμήριο της αθωότητας. Ταυτόχρονα ασκείται πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, με αφορμή την ανοικτή αντιμνημονιακή επιστολή του, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αναφερόταν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης ενάντια στις νέες περικοπές των αποδοχών τους.

 Παράλληλα όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα έτσι και στα Χανιά έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ  διώξεων σε ανθρώπους του κινήματος αντίστασης.

- 6 διώξεις μαθητών και αλληλέγγυων στις 28/10/2010 σε μια μεγαλειώδη πορεία.
- 11 διώξεις στις 28/10/2011, όταν οι συγκεντρώσεις μετά το τέλος της παρέλασης, όπως σε πολλές πόλεις της χώρας, μετατράπηκαν αυθόρμητα σε αντιμνημονιακές διαδηλώσεις.
- 9 διώξεις στις 10-11/2/2012 όταν μετά από μια μεγαλειώδη 48ωρη απεργία η πορεία κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων μετατρέποντας την σε κέντρο αγώνα.
- 3 συλλήψεις και 62 προσαγωγές στις 25/3/2012 όταν ο καθιερωμένος εορτασμός μετατρέπεται σε διαδήλωση ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές.

Όλες αυτές οι διώξεις είναι πολιτικές, που μοναδικό σκοπό έχουν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όσους επιμένουν στο δρόμο του συλλογικού αγώνα και της αντίστασης.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων.
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες.
Να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών.

ΟΜάδα Αντίστασης Σελίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates