29/11/13

Σε λειτουργία ιατρείο διαλογής ασθενών στα Χανιά

Το ιατρείο λειτουργεί στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της στα Χανιά, η λειτουργία του ιατρείου διαλογής ασθενών, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποσυμφόρηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη, η λειτουργία του συγκεκριμένου ιατρείου κρίθηκε απαραίτητη, καθώς θα είναι πλέον δυνατή η εκτίμηση της κατάστασης ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να αποφασίζεται από τους γιατρούς ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το ιατρείο λειτουργεί στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και σε αυτό θα παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Εξάλλου, θα λειτουργήσει και πτέρυγα βραχείας νοσηλείας, στην οποία θα φιλοξενούνται ασθενείς μέχρι να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια θα κρίνεται αν και σε ποια κλινική πρέπει να νοσηλευτούν.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα λειτουργεί με οκτώ κλίνες και στελεχώθηκε με έξι νοσηλευτές, ενώ οι ασθενείς θα εξετάζονται από γιατρούς ανάλογα με την πάθησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δουλγεράκη, παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού -κυρίως ιατρικού- και οι δύο δομές θα καλυφθούν πλήρως με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των ΤΕΠ ιατρός Στέλιος Καστρινάκης, οι δύο νέες δομές θα αποσυμφορήσουν σημαντικά τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση 30% των προσερχόμενων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εκτός από τις δομές αυτές, δημιουργήθηκε και ο θάλαμος που δέχεται ασθενείς με μεταδοτικές λοιμώξεις και λειτουργεί ως χώρος απομόνωσης από τους άλλους ασθενείς.

Κατά την τελετή των εγκαινίων των δύο νέων δομών επισημάνθηκε από όλους ότι η λειτουργία τους οφείλεται και στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του νοσοκομείου με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιάννη Τζιγκουνάκη να δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι πάντα και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να προσφέρουν για ποιοτική δημόσια υγεία».
Την εποχή που οι δημόσιες δομές για την προσχολική αγωγή και τη φύλαξη των μικρών παιδιών παραμένουν ελλειμματικές ως και επίφοβες (ιδιαίτερα αν μιλήσουμε για το μέλλον των προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ), ενώ η οικονομική δαπάνη για την κάλυψή της μέσω της ιδιωτικής οδού κοστίζει ποσά δυσβάστακτα για τον ήδη ελλειμματικό οικογενειακό μας προϋπολογισμό, πως μπορούμε να συνεισφέρουμε εμείς, οι ίδιοι οι γονείς, ώστε να οργανώσουμε μια λύση; Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα συνεταιριστικό παιδικό σταθμό, όπου με την οργάνωση των ίδιων των γονέων και τη συλλογική προσπάθεια, εξασφαλίζοντας ευννοϊκούς οικονομικούς όρους , να προσφέρουμε στα παιδιά μας την προσχολική αγωγή και τη φροντίδα που χρειάζονται;
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ανάπτυξη του κοινωνικού συνεταιρισμού γονέων στο Χαλάνδρι(http://sinetairismos.gr/). Εκεί κάποιοι γονείς, με την οργάνωσή τους, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια συνεταιριστική δομή για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους με τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού αλλά και τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης. Το παράδειγμά τους μας πείθει: Μπορεί να γίνει!
Ως Σύλλογος, εξετάζουμε τις προϋποθέσεις- τις νομικές και οικονομικές- για τον πρώτο Κοινωνικό Συνεταιρισμό Γονέων (με την εφαρμογή της Κοινωνικής Οικονομίας, http://www.keko.gr/el/Pages/SocialEconomy.aspx) για ένα παιδικό σταθμό στην πόλη μας. Ήρθαμε σε επαφή με το γραφείο Κοιν.Σ.Επ. στα Χανιά. Μας προσφέρεται ο χώρος και η άδεια ενός παιδικού σταθμού της πόλης ο οποίος παύει τη λειτουργία του. Συζητάμε με λογιστή και αρμόδιες υπηρεσίες. Ενημερωνόμαστε, μα στην ενημέρωση αυτή και πολύ περισσότερο στην οργάνωση του εγχειρήματος δεν ωφελεί ούτε πρέπει να περιοριστούμε στη διάθεση του ΔΣ του Συλλόγου μας. Από δω και πέρα η υπόθεση θα πρέπει να περάσει στα χέρια των ανθρώπων που, είτε είναι είτε δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας, έχουν την ανάγκη και τη διάθεση να το προσπαθήσουν, στους ίδιους τους γονείς παιδιών σε προσχολική ηλικία που εντοπίζουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα μια λύση ή μια ελπίδα.
Καλούμε τους γονείς σε ενημέρωση την Τετάρτη 27/11 7μ.μ. στον 3ο όροφο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου (απέναντι από τη Δημοτική Αγορά). Εκεί θα ενημερωθούμε πληρέστερα από τον υπεύθυνο Κοιν.Σ.Επ. στα Χανιά κ. Δρακάκη Ηρακλή και το μέλος του Συλλόγου μας και λογιστή κ. Μπατάκη Διομήδη.
Η παρουσία των ενδιαφερομένων και η έκφραση της γνώμης τους είναι επιβεβλημένη και αποφασιστική για το προχώρημα ή όχι της υπόθεσης αυτής.
Ας γίνουμε λοιπόν συνυπεύθυνοι και μαζί ας βρούμε λύσεις.
Σύλλογος γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στα Χανιά
- See more at: http://www.tokaravani.gr/2013/11/gia-ena-sineteristiko-pediko-stathmo-apo-tous-idious-tous-gonis-sta-chania/#sthash.FEWvXSjc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates