1/5/14

Τα Τοπικά Συμβούλια και η ευθύνη τους

Στα Τοπικά Συμβούλια εκλέγονται συνήθως τα πιο μέτρια  στελέχη των τοπικών κοινωνιών μόνο και μόνο γιατί κάπως πρέπει να γεμίζουν τα ψηφοδέλτια των  συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές, με ψηφοσυλλέκτες. Υπάρχουν βέβαια κι εξαιρεσεις. 
Αλλά τί να τις κάνουμε τις καλές προθέσεις σου κυρ υποψήφιε όταν ο υποψήφιος τοπικός σου σύμβουλος έχει καταπατήσει τη μισή παραλία και την έχει σπείρει με αυθαίρετες κατασκευές με σκουριασμένες πρόκες να ξαμώνουν στην άμμο;
 Τί είδους έργο θα κάνει ως τοπικός σύμβουλος; Αυτές είναι οι επιλογές που κατέστρεψαν τα χωριά μας. Ομως, από τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να περιμένουμε τις πιο σημαντικές διεκδικήσεις. Οι τοπικοί σύμβουλοι έχουν την ευθύνη οργάνωσης των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών και την ευθύνη σύγκλησης των τοπικών συνελεύσεων. 
 Σήμερα οι τοπικοί Σύμβουλοι, όσοι επιμένουν να έχουν παρουσία και λόγο, δεν έχουν συνήθως αποτελεσματικότητα, δεν έχουν ισχύ, δεν περνάει ο λόγος τους. Ξέρω κάποιους που έχουν παραιτηθεί ακόμα κι απο την προσπάθεια.
 Τα περισσότερα τοπικά συμβούλια στο δήμο Χανίων δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά.
Μην αφήσετε λοιπόν τα χωριά μας να καταστραφούν άλλο. Μην αφήνετε αυτή τη λογική της ψηφοθηρίας να διασπά ολόκληρες οικογένειες.
Ψηφίστε με αυτοδιοικητικό κριτήριο στα τοπικά συμβούλια, αν θέλετε να έχουν μέλλον τα χωριά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates